Maske
Foto: Šara rukotvorine

Maske ćemo nositi duže nego što smo mogli da predvidimo na početku pandemije. Baš zato, pošto su postale sastavni deo naših autfita, možda bi trebalo da ih biramo kao modne detalje.

Nošenje platnenih maski je isplatljivije od papirnih koje nosite par sati i bacite. Naravno, pod uslovom da ih redovno perete.

Zato ne čudi da su kreativci iz Srbije koji ih prave pustili mašti na volju i učinili nam ovo leto bar malo podnošljivijim. Dezena ima zaista mnogo, kao i materijala od kojih se maske prave, a pre nego što vam pokažemo neke koje su izdominirale na društvenim mrežama, samo da pomenemo jedan zanimljiv podatak. Na sajtu Etsy u aprilu devetoro ljudi u sekundi je pretraživalo baš maske.

Pročitajte još:

U glavama mnogih od nas one možda nikada neće postati modni detalj, ali činjenica je da zauzimaju veći deo našeg lica, svaki dan, pa se samim tim često i više primećuju od ostatka autfita.

Pogledajte neke od najlepših maski koje smo pronašli na društvenim mrežama, a prave se kod nas.

Na Instagram profilu Ruke govore su dostupne maske za gluve koje pravi jedna Aleksandra. S obzirom na to da gluve osobe koriste srpski znakovni jezik i da su im sredstvo komunikacije ruke i čitanje sa usana, tokom pandemije i mera zaštite, komunikacija im je otežana, a često i nemoguća. Kad odu kod lekara ne mogu da razgovaraju sa doktorom, zbog maske koja im prekiva usta. Aleksandra pravi maske sa prozirnim delom koje rešavaju ovu vrstu problema. Bravo!

View this post on Instagram

Da li ste čuli-da postoje maske za gluve⁉️ Moj HEROJ dana je Aleksandra❤️❤️ Divno stvorenje, novinar koja u slobodno vreme šije maske. Ona je idejni tvorac maski za GLUVE?? Zašto su nam važne te maske⁉️ – Gluve osobe koriste srpski znakovni jezik – Sredstvo komunikacije su ruke i čitanje sa usana – Zbog epidemije i obavezne mere nošenja maske i rukavica- komunikacija je OTEŽANA ili gotovo NEMOGUĆA – Kada odu kod lekara-ne mogu da ostvare komunikaciju sa doktorom, zbog maske koja prekriva USTA?? ALI sa maskom prevazilazimo prvu BARIJERU u komunikaciji?? Ako nekom treba ovakva maska, naša draga Aleksandra će da sašije. Javite se☎️☎️ Veliko HVALA na ideji i realizaciji‼️ Ti si moj HEROJ dana?? #herojdana #maskazagluve#gluvi #rukegovore #barijera

A post shared by Znakovni Jezik (@rukegovore) on

Ima i varijanti u kojima ih možete uklopiti uz ceger:

Za one koji na poslu moraju da se oblače klasično,  tu su maske koje se uklapaju uz klasični autfit:

View this post on Instagram

Dezen broj #9 ?

A post shared by Maske za lice (@maske.beograd) on

 

Cvetni dezeni uz letnje autfite

I još nekoliko fenomenalnih modela, među kojima su i maske za najmlađe, kao i nešto elegantnije…

View this post on Instagram

NOVO U PONUDI ? DEČIJE MASKICE ? Cena 250 din

A post shared by Pupa Print (@pupa_print) on

*

 

*

*

***

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram