„Zbog tuče u rijalitiju, treba da reaguje tužilaštvo“

Showbiz 04. okt. 202020:19
Podeli:
Foto: Printscreen/YouTube/Zadruga Official

Miki Đuričić, poznatiji kao Miki iz Kupinova, diskvalifikovan je sinoć iz rijalitija Zadruga nakon što je udario drugog učesnika Vladimira Tomovića. Đuričić je od ranije poznat kao nasilnik nad ženama koji je tokom prošle sezone brutalno pretukao učesnice Suzanu Perović i Nadeždu Biljić, zbog čega je bio u kućnom pritvoru i nosio nanogicu. Ovo nije prvi put da gledaoci rijalitija imaju prilike da svedoče brutalnim fizičkim i verbalnim sukobima učesnika, a ovaj najnoviji, krivičar Predrag Savić ocenjuje kao jedan od onih zbog kojih tužilaštvo treba da reaguje.

„Moglo bi Tužilaštvo da reaguje po službenoj dužnost, ali se to retko dešava. Zavisi kako to kvalifikuju, da li su lakše ili teške povrede, tuča, elemente nasilja itd. To je samo dokaz da rijaliti treba prevesti u kasne noćne sate. Neko bi morao da ih prijavi Tužilaštvu, ili da oni sami, ako gledaju rijaliti, nešto urade. Ovaj događaj očigledno pokazuje da je rijaliti jako problematičan“, rekao je on za Nova.rs.

Foto:Medija centar Beograd

Zbog nedavnih verbalnih sukoba u ovoj rijalitiju, Savet Regularnog tela za elektronske medije (REM) odlučio je da pokrene izradu pravilnika, kojim će biti ograničeno emitovanje rijalitija u terminu od 23 časa do 6 jutru, potvrđeno je ranije za Nova.rs od strane člana Saveta Slobodana Cvejića.

PROČITAJTE JOŠ

REM će, takođe, kako je rečeno našem portalu, podneti krivičnu prijavu protiv Kristijana Golubovića zbog pretnji izrečenih u rijaliti programu i pokrenuti postupak protiv TV Pink gde je emitovan taj program.

Judita Popović, članica Saveta, rekla je jutros za Nova.rs da očekuje da će zakon o ograničavanju emitovanja rijalitija uskoro biti sproveden.

“Trenutno stručna komisija REM-a izrađuje nacrt zakona, koji će, pretpostavljam, biti gotov za oko dve nedelje. Nakon toga ćemo tražiti mišljenje nadležnog ministarstva koje nije obavezujuće. Kasnije će uslediti i javna rasprava i verujem da to neće trajati duže od petnaest dana”, rekla je ona za naš portal.

Jučerašnji pomenuti fizički sukob u Zadruzi kratko je prokomentarisala navodeći da za pomenuti zakon “postoji mnogo argumenata”.

“Zaista ima mnogo argumenata za ovo što mi radimo i verujem da ne postoji ništa što bi moglo da spreči sprovođenje tog zakona”, zaključila je Popović.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar