Judita Popović / Foto: Medija centar Beograd

Savet Regularnog tela za elektronske medije (REM) odlučio je da pokrene izradu pravilnika, kojim će biti ograničeno emitovanje rijalitija u terminu od 23 časa do 6 jutru, potvrdio je za Nova.rs član Saveta Slobodan Cvejić. Sada Judita Popović, još jedna članica Saveta navodi da je zabrana rijalitija pravi uspeh.

PROČITAJTE JOŠ

„Oko toga smo se puno borili, uspeli smo sa tom inicijativom i tim predlogom. Doneće se obavezujući pravilnik, do sada je to bila preporuka koja nije obavezivala nikoga. Međutim, to je tek ušlo u proceduru. Treba da prođe jedno izvesno vreme koje je zakonom predviđeno“, govori Popović za Nova.rs i dodaje:

„Treba da se traži i mišljenje Ministarstva kulture i informisanja, ali REM nije obavezan da to mišljenje uvaži. REM kao telo, odnosno Savet REM-a je doneo odluku da se ta preporuka pretvori u pravilnik, a to je jako velika i važna stvar.“

REM će, takođe, podneti krivičnu prijavu protiv Kristijana Golubovića zbog pretnji izrečenih u rijaliti programu i pokrenuti postupak protiv TV Pink gde je emitovan taj program.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (5)