Foto: Printscreen/YouTube/Zadruga Official

"Ovo je početak kraja rijalitija na način na koji se sada emituju. Mi taj proces samo treba da ubrzamo i od svakog od nas zavisi kada će kraj doći. Čim se formira vlada, mi nastavljamo pritisak da ministarstvo da mišljenje i na odluku REM-a, ali i na naš predlog zakona", kaže za Nova.rs Savo Manojlović, predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ). Manojlović odluku Saveta Regularnog tela za elektronske medije (REM) da pokrene izradu pravilnika, kojim će biti ograničeno emitovanje rijalitija u terminu od 23 časa do 6 ujutru ocenjuje pozitivno i ističe da UZUZ neće odustati od predloga zakona koji je potpisalo preko četrdeset hiljada građana.

Savo Manojlović Foto:FoNet/Zoran Mrđa

PROČITAJTE JOŠ

„Deluje mi da REM koačno daje znake života, zahvaljujući novim članovima – Slobodanu Cvejiću i Juditi Popović. Reč je o članovima koji očigledno neće samo da primaju plate i ćute. U startu su podržali inicijativu građana za ograničavanje rijalitija, a koriste i sve zakonske mehanizme unutar REM-a“, kaže Manojlović, koji dalje objašnjava zašto je rijaliti problematičan, te šta je motiv njegove inicijative.

„Sve ove godine mi smo imali promociju najgorih vidova kriminala, nasilja i prostitucije u rijaliti programima. Delovi REM-a koji su ćutali su bili saučesnici u tome.“

Manojlović dalje zaključuje da je doneto rešenje od strane Saveta REM-a jedino pravno ispravno.

„Usvojeno rešenje je zapravo jedino pravno ispravno. Kroz građanske akcije, i ako bude trebalo proteste, daćemo podršku ovoj odluci REM-a. Istovremeno želimo da se ova odluka provuče i kroz zakon koji je predložilo 42.852 građana. Takođe ćemo insistirati na uvođenju minimalnog kulturnog, naučnog i programa za decu“, istakao je on u razgovoru za Nova.rs

View this post on Instagram

Javne pretnje smrcu na nacionalnoj televiziji, u rijalitiju koji treba da je sou program?! E pa gospodo, ovo vise nije sou program! KRIVICNA PRIJAVA, pa neka se drzavni organi bave sa ovim kromanjoncem koji i nije ni za sta drugo nego samo za zatvor! Izvinjenje NE MOZE da dobije, jer je PRVI vredjao porodicu, majku, mrtvog oca! Pre 5 godina me je javno reketirao, cela Srbija je to gledala i cutala?! E sad ja vise necu da cutim! I ja sam necije dete! Moj pokojni otac je dao zivot za Srbiju, a moja majka treba da gleda kako me ovaj robijas javno usred Srbije reketira, targetira?! DOSTA VISE! Ovaj problem datira od Farme6, nastao je javno pred kamerama, i ima da se resi javno pred kamerama! Samo, pre 5 godina kada me je reketirao, nisam ga prijavila policiji nego ispala covek i dala pola novca od moje nagrade, za koji moj?! Sada cu da postupim drugacije! Posle toliko godina lik izlazi iz zatvora, zove – pise… ODBIJEM GA. Povredjena sujeta, pocinje javno da me pljuje! Nisam mu ostala duzna! A onda idu i pretnje smrcu?! Ma vazi! Ovaj put sam postupila ispravno: krivicna prijava, neka se drzava dalje bavi njime. Hvala!

A post shared by It's me, Stanija! (@stanijadobrojevic) on

Podsetimo, tokom emisije “Pitanja gledalaca” u rijalitiju “Zadruga”, koja se emitovala 16. septembra u večernjim satima, Kristijan Golubović se zakleo u svoju decu da će on, ili „njegovi ljudi“ ubiti Staniju Dobrojević, sa kojom je od ranije u sukobu.

“Ljut sam što mi je Stanija pomenula dete. Mogao bih da je koljem grickalicom i da se smejem grohotom. Ne postoji sila na koju ne bih udario, ne postoji sadizam, mučenje koje ne bih upotrebio nad bilo kime kada je moje dete u pitanju. I tuđe dete, a kamoli moje. Zato treba očekivati sve od mene, samo na tu temu”, rekao je Kristijan.

Foto:E-Stock/Miloš Rafailović

Kada mu je Marija Kulić rekla da treba da zaboravi na sukob sa Stanijom, Golubović ju je saslušao, ali je rekao da ne zaboravlja. Potom je javno zapretio starleti ubistvom.

“Zaklinjem se sada u svoje dvoje dece da ću ubiti Staniju Dobrojević lično, ili preko mojih ljudi, ako mi se iskreno ne izvini zbog uvreda na račun dece. Zapamtite ovo, po cenu da idem 40 godina na robiju, a nisu uopšte bitne pare. Sada znate šta je u pitanju – rekao je on, dok su zadrugari ostali nemi. Na njegove pretnje javnost je burno reagovala, a mnogi su poručili Staniji da ne ulazi u ‘Zadrugu’. Starleta je i sama uplašena zbog ovoga, pa je objavila video s pretnjom na Instagramu.

Foto: Printscreen/YouTube/AmiG Show

“Nisam verovala da ću biti prinuđena da ovako nešto okačim na svoj profil, ali nažalost moram kako bih na vreme reagovala, apelovala i probudila svest kod našeg naroda. Ovo nije prvi put da mi se na nacionalnoj televiziji na najbrutalniji način javno preti smrću! Pre pet godina me je ovaj čovek javno reketirao! Sad javno preti smrću! Dosta više”, rekla je ona i dodala da će ga tužiti.

Foto: Arhiva/Instagram/stanijadobrojevic/Foto:E-Stock/Miloš Rafailović

Savet REM-a je potom pokrenuo izradu pravilnika, kojim će biti ograničeno emitovanje rijalitija u terminu od 23 časa do 6 ujutru, što je za Nova.rs potvrdio član Saveta, Slobodan Cvejić.

Osim toga, REM će podneti krivičnu prijavu protiv Kristijana Golubovića zbog pretnji izrečenih u rijaliti programu i pokrenuti postupak protiv TV Pink, gde je taj program emitovan.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)