Foto: Printscreen/YouTube/Zadruga Official

U rijaliti programima još samo nismo videli ubistvo i samoubistvo uživo. Doduše, imali smo prilike da vidimo "tutorijal" osuđivanog kriminalca Kristijana Golubovića, u kojem je demonstrirao kako ubiti čoveka. Sve ostalo što je u ljudskoj prirodi - dobro ili loše - desilo se u ovom nehumanom eksperimentu sa ljudima. Zamorčići (ljudi) ne samo što nemaju slobodu, nego su prodali i svoju intimu kojom se igraju produkcija i široke narodne mase. Potom, te narodne mase onda odlučuju ko je kakav čovek, koga treba "streljati", koga treba "linčovati". Pošto u ovakvim televizijskim formatima publika svakodnevno ima prilike da gleda razne gadosti, izdvojili smo najupečatljivije od njih.

Foto: Vesna Lalić

Javna prevara

Preljuba je u zahvaljujući rijalitiju dobila novu dimenziju, a sve je počelo sa Kijom, Slobom i Lunom. Ljubavnici (Luni Đogani), pripisivali su se najgori epiteti, a to je išlo do te mere da su neki ljubitelji rijalitija čak pretili i da će nauditi nesrećnoj devojci. Preljubnik je pak nakon rijalitija dobio i udvaračice, dok je prevarena žena postala pevačica.

Cela ta situacija izgledala je kao borba gladijatora u areni, dok publika traži krv. Sloba, Luna i Kija bili su gladijatori, a auditorijum se podelio na grupe koje su uživale u patnji onoga koga iz ove trojke nisu voleli.

PROČITAJTE JOŠ

Psihička nestabilnost

Neki od učesnika rijaliti programa i sami su priznali da imaju problema sa mentalnim zdravljem, te da su psihički nestabilni. Sva netolerancija okoline prema osobama koje imaju ovu vrstu problema ogleda se najpre u komentarima koje, verovatno nezadovoljni ljudi, ostavljaju baš za njih. „Ludačo“, „Koliko si se ponizila“, „Ova je za Lazu“, glase oni najblaži. „Ti si monstrum“, „Sve što ti se desilo si zaslužila“, pišu neki drugi, dok produkcije rijaliti programa „trljaju ruke“ i pune televizijsku kasu.

Foto: Prtinscreen/YouTube/Zadruga Official

Nasilje nad ženama: 

Više puta se u rijaliti programima desilo da muškarac nasrne na ženu. „Pčelar iz Kupinova“ je, kako ga zovu, u jednoj od sezona „Zadruge“ prvo ošamario tadašnju parterku Suzanu Perović, a potom i štakom udario nekadašnju devojku, Nadeždu Biljić.

Ipak, vrhunac nasilja desio se za čuvenim „crnim stolom“. Onog momenta kada je posle pesnice u glavu žrtva nasilja, Aleksandra Subotić, morala da sluša kako je ona kriva jer je isprovocirala nasilnika Vladimira Tomovića.

Foto: Printscreen/YouTube/WORLD

Uživo pokazuje kako ubiti čoveka:

Rijaliti učesnik i bivši robijaš, Kristijan Golubović, bez pardona je ispričao nešto što nikako ne bi trebalo da bude dostupno nikad nikome, a kamoli milionskom auditorijumu.

Golubović je “objasnio” učesnicima rijalitija kako se ubija čovek u zatvoru i sve to demonstrirao na rijaliti cimeru, Marku Janjuševiću, koji je, kao i mnogi gledaoci, bio šokiran Golubovićevom pričom.

PROČITAJTE JOŠ

“Znaš kako se profesionalno ubija čovek u zatvoru? Uđe se unutra i marnu ga sa ćebetom. Uzmu ćebe, zbog modrica, i prebaci se ovako. I držimo ga. Ti se sad opireš, a drži te petoro, šestoro sa ćebadima, da nema modrica”, počeo je priču Kristijan, demonstrirajući na Janjušu.

“Podignemo te gore, stavimo ti omču na vrat i obesimo te. Ovi zatežu omču, a dvojica, trojica se obese na tebe, izvuku ti vrat, samo te drže. On kad padne, kad je već gotov da se upiša ili svr*i u gaće, oni ga puste i sklone ćebe i odu”, ispričao je on.

Osim ove „demonstracije“ uživo, bivši robijaš je nedavno otvoreno i pretio ubistvom uživo u programu.

“Ljut sam što mi je Stanija pomenula dete. Mogao bih da je koljem grickalicom i da se smejem grohotom. Ne postoji sila na koju ne bih udario, ne postoji sadizam, mučenje koje ne bih upotrebio nad bilo kime kada je moje dete u pitanju. I tuđe dete, a kamoli moje. Zato treba očekivati sve od mene, samo na tu temu. Zaklinjem se sada u svoje dvoje dece da ću ubiti Staniju Dobrojević lično, ili preko mojih ljudi, ako mi se iskreno ne izvini zbog uvreda na račun dece. Zapamtite ovo, po cenu da idem 40 godina na robiju, a nisu uopšte bitne pare”, rekao je pre par meseci uživo u programu Golubović.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar