Foto: N1

Glumica Danijela Štajnfeld podelila je na Tviteru video na kojem se vidi da je samo u poslednjih 24 časa preko 10.000 žena putem društvenih mreža podelilo svoje iskustvo neprijavljenog seksualnog zlostavljanja.

Nakon što je na društvenim mrežama pokrenuta kampanja #nisamprijavila, putem koje žene iz celog regiona govore zbog čega nisu prijavile nasilnike koji su ih seksualno zlostavljali, oglasila se i glumica Danijela Štajnfeld.

Ona je prošle godine optužila glumca Branislava Lečića da ju je silovao 2012. godine, a sada se priključila kampanji i otkrila svoje razloge zbog koji nije odmah otišla u policiju.

PROČITAJTE JOŠ

„#NisamPrijavila jutro posle silovanja, jer sam bila slomljena, i njihovo neverovanje i osudu da lažem ne bih preživela. Kada sam progovorila, pa bila prinuđena da učestvujem u predustražnom postupku, uprkos pregršt dokaza, desilo se isto. Samo, sada me ne mogu slomiti“, napisala je Danijela.

Glumica je sada podelila video snimak na kojem se vide sve ispovesti žena u prehodnih 24 sata, koje su svoja iskustva podelila uz ovaj hešteg.

„10,869 slučaja žena koje nisu prijavile jer nisu imale bezbednost. Koliko je to hiljade nasilnika na slobodi? Koliko žena će danas biti napadnuto u Srbiji kad nema posledica?@avucic kako možemo verovati policiji i tužilaštvu da će nas zaštiti, nama je još gore kad prijavimo“, upitala je Štajnfeld na Tviteru.

****

BONUS VIDEO: Branislav Lečić se brani – kolege mu okreću leđa

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar