Foto: N1

Danas je na društvenim mrežama pokrenuta kampanja #nisamprijavila, gde su žene, žrtve seksualnog zlostavljanja, pisale svoje razloge zašto nisu javno govorile o nasilju koje im se desilo. Ovoj kampanji pridružila se i glumica Danijela Štajnfeld koja je pre nekoliko meseci optužila glumca Branislava Lečića za silovanje.

Danijela je u svojoj kratko izjavi opisala zašto nije imala snage, a ni hrabrosti da silovanje prijavi odmah, ali ujedno pružila podršku svim ženama.

„#NisamPrijavila jutro posle silovanja, jer sam bila slomljena, i njihovo neverovanje i osudu da lažem ne bih preživela. Kada sam progovorila, pa bila prinuđena da učestvujem u predustražnom postupku, uprkos pregršt dokaza, desilo se isto. Samo, sada me ne mogu slomiti“, napisala je Danijela uz heštag nisi sama.

Inače, nakon što je politikološkinja Nina Stojaković podelila na Tviteru niz objava u kojima je iznela optužbe na račun bivšeg mladića njene sestre Lidije nastao je pravi haos na društvenim mrežama.

Njena objava izazvala je lavinu komentara, ali i na hiljade dramatičnih ispovesti devojaka koje su se odvažile da pod heštegom #NisamPrijavila ispričaju svoje teške priče.

Pročitajte još:

– #NisamPrijavila jer sam imala 12-13 godina, napala su me dva momka koji su u datom trenutku bili punoletni. Oborili su me na zemlju, dirali svuda po telu i počeli da me skidaju. Kada sam shvatila šta žele, počela sam da vrištim iz petnih žila. I imala preveliku sreću, jer je jedna žena čula to, došla i oterala ih. Nakon toga su usledile pretnje, poput, lupanje na prozor moje sobe, bacanje kamenčića.. S obzirom da je bilo pre mnogo godina, ne bi mogli da dokažemo ni u snu. Jedan od njih nije više među nama, predozidanje – napisala je jedna Tviterašica.

– #NisamPrijavila kad je on nju tukao, a onda ona mene zato što je sramota iznositi iz kuće, a tata nas voli, samo je nervozan. Batine su prestale, ali je zlostavljanje nastavljeno, najčešće je bila lujka. Da sam prijavila, možda bi ona bila živa danas, možda se ne bi ubila – podelila je svoju potresnu porodičnu situaciju druga devojka, samo su neke od bolnih priča žena koje su doživele bilo kakav vid nasilja.

BONUS VIDEO: Branislav Lečić se brani – kolege mu okreću leđa

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.