Foto:Nemanja Jovanović

Televizija Pink saopštila je juče da ta televizija nema obavezu da objašnjava da li deli ili ne deli stavove gostiju u emisijama, a medijska je činjenica da ti stavovi u nekim slučajevima mogu biti i uvredljivi i da su to situacije koje je u živim emisijama nemoguće izbeći, a povodom nedavnog gostovanja folk pevača Ace Lukasa u emisiji Hit Tvit, gde je vređao i omalovažao novinarku N1 Žaklinu Tatalović.

U pogledu napada na televiziju Pink u slučaju nastupa Aleksandra Vuksanovića Ace Lukasa u emisiji Hit Tvit, izrečenih između ostalih od televizije N1 i Zaštitinika građana, uredništvo emisije i Pink televizije saopštava kako su zasnovani na potpuno netačnoj interpretaciji događaja o držanju voditeljke emisije u datoj situaciji, što je vrlo lako utvrditi prostim gledanjem emisije, navodi se u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ

Smatramo prirodnim da televizija N1 nema razumevanja za takve situacije jer u svojim emisijama poziva goste za koje uvek unapred zna šta će da izjave, navodi Pink.

U pogledu iznetih primedbi koji se tiču nastupa ostalih gostiju u emisiji HitTvit, Zorana Ćirjakovića i Aleksandra Šapića, molimo televiziju N1 da preciziraju svoju medijsku denuncijaciju kako bi nam postalo jasno šta je u konkretnom slučaju problem – da li to što je jedan gost uvredio novinarku, da li to što je drugi gost kritikovao televiziju N1, ili to što je treći gost ćutao i nije nikog uvredio, saopštila je TV Pink na svom sajtu.

Podsetimo, folk pevač Aca Lukas, bio je gost emisije Hit Tvit u kojoj je sramotno vređao novinarku N1, Žaklinu Tatalović, i to na račun fizičkog izgleda. Osuđujuće reakcije stigle su od NUNS-a i UNS-a, televizije N1, ali i mnogobrojnih građana i javnih ličnosti na društvenim mrežama.