Sinepleks donosi IMAX sa platnom veličine dva teniska terena

Film 17. Oct. 202013:09 > 13:26
Share:
Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Sinepleks (Cineplexx) uskoro otvara novi bioskop u tržnom centru "Galerija" u Beogradu na vodi, koji će gledaocima, kako ističu iz te kompanije, ponuditi najveće platno u multipleks bioskopu u regionu, ukupne površine 336 kvadratnih metara i dužine 24 metra, što je skoro dva puta veće od teniskog terena, kao i IMAX tehnologiju, koja bioskopsko iskustvo podiže na najviši mogući nivo.

IMAX predstavlja potpuno jedinstven sistem, koji se sastoji od niza novih tehnologija, počev od IMAX kamere, filmskog formata, specijalnog projektora i na kraju same bioskopske sale, ističe se u saopštenju Sinepleksa.

PROČITAJTE JOŠ

“Džinovsko platno i svi elementi IMAX tehnologije će postaviti nove standarde gledanja filmova kod nas, jer je ova tehnologija sinonim za kristalno čistu sliku, laserski precizan zvuk i poseban raspored sedišta u sali, koja je izgrađena prema specijalnim kriterijumima tako da je svako mesto najbolje”, poručuju iz ovog bioskopskog lanca.

Najveći bioskop u Srbiji će zauzimati površinu od preko 4.000 kvadrata sa ukupno devet sala i više od 1.700 sedišta. U tri sale biće zastupljena ATMOS tehnologija i Real D Ultimate platno, a u ostalim JBL Sound Performance zvuk.

“Sinepleks Galerija Belgrjed” će, kako se ističe, ponuditi i izuzetnu udobnost u vidu specijalnih sedišta – elektronskih sedišta (VIP deluxe), sofa, lovebox i ljubavnih sedišta. Po prvi put u Srbiji, u ovom bioskopu će biti postavljeni i automati za kupovinu ulaznica.

“Uprkos trenutnim velikim gubicima uzrokovanim pandemijom, ograničenim poslovanjem sa umanjenim kapacitetima u salama i odsustvom velikih naslova u narednim mesecima, odlučili smo da nastavimo sa investiranjem. Srpska publika voli film i sa velikim uzbuđenjem ide u bioskope. Doživljaj koji bioskopi pružaju u velikoj meri se razlikuje od kućnog okruženja koje nude video platforme. Naš zadatak je da obezbedimo što bolje uslove za takvo iskustvo u modernim i dobro opremljenim bioskopima, bez obzira da li su ostvarenja nastala u lokalnoj-srpskoj i regionalnoj produkciji ili su nastala u različitim svetskim kinematografskim centrima”, izjavio je rukovodeći partner kompanije Kristof Papusek u intervjuu za Tanjug, a prenosi Sinepleks u saopštenju.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.