Podeli
Foto:Privatna arhiva

Pevačica Olja Karleuša obeležiće Uskrs sa svojim suprugom i sinom u porodičnoj kući na Avali.

Olja se trudi da za Uskrs napravi bogatu prazničnu trpezu, pa tog dana sprema sve što njeni ukućani vole da jedu. Ona je za Nova.rs ispričala na koji način prirema jagnjetinu i jagnjeću čorbu koje će se sutra naći na njihovom meniju.

“Što se tiče moje uskršnje trpeze, uvek se trudim da to bude nešto što nije svakidašnje. Naravno, jagnjetinu ne pečem svaki dan, moje dete obožava jagnjeću čorbu i jagnjetinu, tako da on je bio taj koji je tražio da to bude sutra na našoj trpezi”, rekla je Karleuša, a potom otkrila svoj recept za jagnjeću čorbu.

Foto:Privatna arhiva

“Krećem od jagnjeće čorbe u kojoj prvo izdinstam luk, stavim dva parčeta jagnjetine ali sa koskom, nalijem vodu i to ostavim da se kuva. U to stavim sitno iseckan paškanat, celer i šargarepu. Kada je to gotovo, i kada je ta jagnjetina skuvana, onda skinem meso sa koske da to budu mali parčići jagnjetine, izvadim te koske, koje zapravo i daju sav taj šmek toj čorbi i onda je lagano začinjavam. Dodajem malo kocku, vegetu ili neke biljne začine, sve to po ukusu, malo bibera, uvek stavim lovorov list. Onda uzimam kašiku brašna, pomešam sa običnom vodom i sipam da malo čorba dobije gustinu. Kada je sve onako kako ja mislim da treba, pre samog serviranja, u činiju u koju sipam stavim jednu veliku kašiku pavlake, jedno žumance i dodajem čorbu. Takav je recept što se moje čorbe tiče i tako moji ukućani obožavaju”, objasnila je pevačica.

Olja je otkrila koji savet joj je dala njena majka kada je reč o kulinarstvu i ona ga se redovno pridržava.

Foto:Privatna arhiva

“Što se tiče jagnjetine, to je klasika. Prvo je usolim, potrudim se da odstoji, potrudim se da je posolim veče pre nego što ću je spremati. Onda stavim u taj veliki pekač prvo malo masti, stavljam jagnjetinu, kada se ona zapeče, dodajem čašu vode, poklopim, i to se tako peče dugo, dugo. Mene je majka učila da otprilike treba da pečem meso onoliko koliko ima kilograma, time se i vodim. Uvek se trudim da tu budu sveže salate, kao što sam i pokazala, mladi luk, rotkvice, zelena salata, i tako dalje. A od slatkiša biće kiflice sa džemom”, ispričala je Olja.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

PROČITAJTE JOŠ