The Weeknd dominirao na Bilboardovim muzičkim nagradama

Showbiz 24. maj. 202110:36
Podeli:
Foto: Rich Fury / Getty images / Profimedia

Juče je u Los Anđelesu održana dodela Billboard muzičkih nagrada koju je obeležila dominacija pevača The Weeknda koji je odneo čak 10 nagrada. Takođe, reper Drejk je proglašen umetnikom decenije, a pop rok zvezda Pink je osvojila nagradu za muzičku ikonu.

The Weekend je na dodelu ušao sa 16 nominacija osvojivši sveukupno 10 priznanja kako za svoj rad, tako i za pojedinačne pesme i albume.

PROČITAJTE JOŠ

„Želim iskoristiti ovu priliku da se zahvalim mojim roditeljima“, rekao je, „Zbog vas sam čovek kakav sam danas. I hvala mojim fanovima, naravno. Ne uzimam ovo zdravo za gotovo“.

Weeknd je odneo nagrade u nekoliko kategorija koje su najavljene pre emitovanja dodele uživo na NBC-u. Pevač je proglašen najboljim muškim umetnikom, najboljim umetnikom radijskih pesama, najboljim R&B umetnikom i najboljim R&B muškim umetnikom. Uz to, „After Hours“ proglašen je najboljim R&B albumom, dok je njegov singl „Blinding Light“ osvojio nagradu za najbolju radio pesmu i najbolju R&B pesmu.

Kasnije u emisiji, The Weeknd je izveo pesmu „Save Your Tears“ na parkingu u Los Anđelesu, uz koreografiju u kojoj su učestvovali i automobili.

Drejk, koji nosi titulu najviše osvojenih Billboardovih nagrada svih vremena, dobio je nagradu za umetnika decenije. Na dodelu je došao sa svojom porodicom i prijateljima, a nagradu je preuzeo u pratnji svog trogodišnjeg sina Adonisa Grahama.

Bed Bani je tokom ceremonije uživo proglašen najboljim latino umetnikom, a svoj govor održao je u potpunosti na španskom jeziku. Takođe je osvojio tri nagrade u off-air kategorijama: vrhunski latino muški izvođač, vrhunska latino pesma i vrhunski latino album, kategorija u kojoj je postavio rekord u tome što je postao prvi latino umetnik koji je osvojio tri nagrade.

Pink je dobila nagradu za muzičku ikonu, a na sceni joj se pridružila njena 9-godišnja ćerka pokazavši svoje gimnastičke veštine dok su zajedno izvodile koreografiju za pesmu „Cover Me In Sunshine“.

Nastup pevačice bio je jedan od nekoliko unapred snimljenih trenutaka na dodeli koja se emitovala na NBC-u, a koju je vodio pevač Nik Džonas. Nastupi uživo održavali su se na otvorenom, pred publikom koja je nosila maske.

Celokupnu listu nagrađenih možete pronaći na linku.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar