Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs

Rokeri Partibrejkers su u subotu uveče na "Tašmajdanu", na svom prvom velikom beogradskom koncertu od početka Kovid 19 pandemije, u dva sata raspoloženo i glasno, podsetili na neke od najznačajnijih pesama uticajne i skoro 40 godina duge karijere.

Bend pevača Zorana Kostića Caneta i gitariste Nebojše Antonijevića Antona na trećem samostalnom koncertu na stadionu „Tašmajdan“, gde je bio 1996. i 2016. godine, svirao je pred oko pet hiljada posetilaca zasluživši ovacijma poziv na dva bisa.

Partibrejkers su koncert otvorili pesmom „Noć“, sa simboličnim refrenom „Tražim te…“, pre koje se Kostić zahvalio posetiocima što su došli, primetivši da su „nezamislive stvari počele da se ostvaruju…“

„Pobedimo strah i provedimo se večeras. Strah nije za slobodnog čoveka“, poručio je Kostić.

Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs

Petočlani Brejkersi u koncert su ušli rafalno pršteći pesme „Ako si“, „Zemljotres“, „Lobotomija“ i „Ćutanje“, potvrdivši nedavnu Kostićevu izjavu Tanjugu da, i nakon višemesečnog koncertnog posta, prekinutog tek ovo leta, „bend funkcioniše kao sat“.

„Nismo loši, a? Svi zajedno…“, upitao je frontmen Partibrejnersa dobivši kao odgovor aplauze odobravanja.

Već je „Put“ bio prilika da se Anton lagano razmaše solom, uz par baklji i čak nekoliko prskalica upaljenih na „Tašu“.

„Znači korona, boleština, sr…e, ispiranje mozga… Kako se snalazite ljudi? Verovatno dobro, ako mogu da razaberem… Život u svoje ruke i ne dajte ga nikom“, oglasio se Kostić pre Brejkers klasika „Hiljadu godina“ i čuvenog stiha „jedan poziv menja sve“.

Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/bs

„Polupismeni seljaci drže vas u šaci… ne daj da se igraju sa tobom, da te čine budalom“, recitovao je Kostić, zaključivši: „Hiljadu godina, sada i nikada više“.

Partibrejkers su u drugu polovinu nastupa podjednako moćno ušli otprašivši „Sirotinjsko carstvo“, „Noćas u gradu“ i „Ono što pokušavam“, dok su sa posebnim oduševljenjem posetioci dočekali „Hipnotisanu gomilu“, a hit „Kreni prema meni“ je izazvao komešanje i šutku u prvim redovima.

Jedna od najprepoznatljivijih pesama beogradskog benda „Hoću da znam“ raspevala je Taš, a Kostić je poseban aplauz zaslužio ubacivši uvek dirljivu, produhovljenu „Molitvu“, sa kojom je zvanično završen nastup, uz poruku: „Čuvajte se ljudi!“

Višeminutne ovacije dozvale su Caneta, Antona i družinu ponovo na pozornicu gde su raspalili „Mesečevu kći“, „Dugo te nema“, „Gramzivost i pohlepu“ i „Kako je teško“.

Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/bs

Za kraj koncerta na Tašu Partibrejkersima su se kao gosti pridružili članovi legendane Ju grupe basista Žika Jelić i gitarista Dragi Jelić za „Stoj DŽoni“.

„Ljudi, čuvajte se. Na kraju krajeva, sve ovo zezanje je ozbiljno“, poručio je Kostić u završnici. Treći koncdert na Tašmajdanu Partibrejkersa odjavljen je sa „Ona živi na brdu“ i „Najbolje se putuje kada putuješ sam“, dugotrajnim aplauzima, uzvicima odobravanja i – vatrometom iznad stadiona.

A onda se uz reči Kostića: „Ovo je neplanirano! „, desio povratak benda za kratki drugi bis i „Uličnog hodača“.

BONUS VIDEO: Hladno Pivo koncert na Tašmajdanu

Komentari

Svi komentari (0)