Lovefest 2021: Ko nastupa i kako do karata

Showbiz 22. jul. 202116:09
Podeli:
Foto: Promo

Jubilarno petnaesto izdanje Lovefesta održaće se ove godine u periodu od 5. do 7. avgusta u Vrnjačkoj Banji. Organizatori navode da će sve epidemijske mere biti ispoštovane, te da će Lovefest publika moći da uživa u nastupima regionalnih i svetskih izvođača na pet različitih bina.

PROČITAJTE JOŠ

Lovefest je jedinstvena kulturna platforma iz Vrnjačke Banje, koja promoviše muziku, umetnost i urbanu kulturu mladih u Srbiji. Na festivalu su zastupljeni različiti muzički pravci, a posebno je promovisana elektronska muzika. Osnovan je 2007. godine, isprva kao jedna vrsta gradske žurke, da bi u narednim godinama prerastao u ono što je danas.

Ovogodišnji Lovefest održaće se pod specifičnim okolnostima, s obzirom na pandemiju koronavirusa. Ulaz je omogućen svima koji sa sobom ponesu potvrdu o vakcinaciji, zeleni sertifikat, odštampanu potvrdu, ili negativan PCR test ne stariji od 72 sata, ili potvrdu o preležanoj bolesti Covid-19, ne stariju od 6 meseci. Takođe, na Lovefest možete ući ukoliko imate bilo koji antigenski test urađen u ovlašćenoj laboratoriji ne stariji od 48 sati – uključujući i brzi antigenski besplatni test ili test po ceni od 490 RSD, koji obezbeđuje organizacija Lovefesta.

Lokacija za brzo antigensko testiranje čije troškove pokriva Lovefest, je Hala sportova „Vlade Divac“ u Vrnjačkoj Banji (Vojvođanska BB), a na testiranje je neophodno poneti važeću odštampanu Regular ili VIP ulaznicu za festival i lični dokument.

Važno je, napominju iz organizacije, da se oni koji žele da dođu na besplatno testiranje, pre toga prijave na sajtu. Oni koji se ne prijave za besplatno testiranje, moći će da se testiraju po povlašćenoj ceni od 490 dinara. Posetioci koji imaju trodnevne Regular i VIP karte za Lovefest ne ostvaruju mogućnost za besplatno testiranje, navodi se na zvaničnom sajtu Lovefesta.

Među ovogodišnjim izvođačima biće neka od najaktuelnijih imena domaće muzičke scene – Zoi, Surreal, Fox, Elon, Buč Kesidi, Kolja, Stereo Banana, Who See, Dejan Milićević, Senidah, Smoke Mardeljano, i mnogi drugi.

Karte za Lovefest možete obezbediti putem zvaničnog mejla festivala. Dostava ulaznica se vrši samo na teritoriji Srbije. Takođe, svoju Lovefest kartu možete poručiti i na prodajnim mestima MKTickets i Kupikartu.ba.

Lovefest
Lovefest Foto:Promo

Festival kroz godine, od osnivanja do danas 

Festival je zvanično održan 2007. godine, kao gradska žurka, po nad nazivom „The Love Festival“ nazvan po mostu ljubavi i trebalo je da upotpuni turističku ponudu Vrnjačke Banje. Festival se održavao na Letnjoj pozornici – otvorenom amfiteatru iz sredine XX veka, na 100m nadmorske visine, iznad samog centra grada,sa kapacitetom od 3000 ljudi, i trajao je dve večeri, tokom kojih su nastupali uglavnom domaći di-džejevi. Naredne dve godine je bila slična koncepcija festivala- trajao je dva dana, održavan je sredinom jula, a nastupalo je od tri do četiri di-džeja za veče, gde su osnovu programa činili domaći izvođači.

PROČITAJTE JOŠ

Prvo proširenje okvira festivala se dešava 2010. godine, kada se trajanje produžava na tri dana, i na dve lokacije. Međutim fokus ostaje na elektronskoj muzici i domaćim di-džejevima koji ostaju dominantni. Festival takođe dobija humanitarni karakter i sarađuje sa fondacijom „Hrana za sve“ čime se njegovoj ponudi dodaju i vanmuzički sadržaji.

2012. godine dolazi do većih promena i festival dobija svoje aktuelno ime. Te godine festival je dobio priznanje ministarstva za omladinu i sport za najbolji evropski festival.Još jedna značajna prekretnica u istoriji Lovefesta bila je uvođenje devet novih programskih zona. Glavni cilj otvaranja novih programskih zona jeste proširivanje aktivnosti festivala i promovisanje i prepoznavanje mladih talenata iz centralne Srbije.Aktivnosti Lav festa fokusirane su na akcije koje doprinose razvoju jednakosti, solidarnosti i tolerancije među ljudima sa akcentom na projekte koji su humanitarnog, socijalnog, ekološkog, obrazovnog i zabavnog karaktera.Pored glavnog programa koji se i dalje održava na letnjoj pozornici, formira se i Red Bul bina koja je napravljena za mlade di-džejeve u usponu.

Osmi Lav fest je organizovan 2014. godine i donosi nove i značajne promene. Menja se mesto održavanja festivala sa Letnje pozornice na park pored izvora Jezero, u kojem se postavljaju tri bine – Fire stage, kao glavna bina, Burn energy stage i Live stage. Ove godine festivan dobija i nominaciju za najbolji evropski festival srednje veličine, koje dodeljuje Udruženje evropskih festivala. Forma postavljena na osmom Lav festu održana je i do danas uz određene dodatke, izmene i dopune.

Sa prethodnog izdanja Lovefesta Foto:Promo/Lovefest.rs

Festival takođe organizuje i zasebne žurke

Osim samog festivala, organizatori Lav festa preko cele godine organizuju žurke sa gostovanjima najvećih svetskih di-džejeva. Neka od poznatih imena koja su nastupala na Lav fest žurkama i na samom festivalu su : Erik Pric (Eric Prydz), Mark Najt (Mark Knight), Džejms Zabila (James Zabiela), Joris Vorn (Joris Voorn), Pan-Pot (Pan-Pot), Kris Libing (Chris Liebing), Maseo Pleks (Maceo Plex) Sven Fet (Svan Vath) i mnogi drugi. Pored inostranih izvođača, svake godine na festivalu i žurkama nastupaju najpoznatiji srpski di-džejevi, kao što su: Kristijan Molnar, Marko Milosavljević, Dejan Milićević, Nikola Vemić, Lea Dobričić, Nevena Jeremić, i mnogi drugi.

Bonus video

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar