Surreal Foto: BETAPHOTO/EXIT FESTIVA

Članovi Bassivity produkcije, reperi Fox i Surreal, nastupili su na Exitu, a ekipa Nova.rs proćaskala je s njima neposredno pred nastup. Njih dvojica su nam otkrili do sada nepoznate stvari o sebi, ali i priznali da nemaju problem s tim što ih pojedinci osuđuju da su se "prodali" komercijalnoj muzici.

S obzirom na to da smo s njima razgovarali neposredno pred nastup, pitali smo ih šta posetioci Exita mogu da očekuje od njih.

„Posetioci Exita od nas mogu da očekuju samo skandal i šou. Ja se možda i skinem go“, kaže Surreal, na šta se Fox nadovezao:

Exit festival. Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

„Ja ću sigurno polugo da se skinem jer treniram.“

Ovo nije bio njihov prvi nastup na Exitu, a Fox čak ima iskustva i na Sea Dance Festu.

„Pa da, nije prvi put, hvala Bogu. Mi smo već stare ‘kuke’, toliko je bina iza nas. Smatramo da smo uigran tandem i da ćemo ovo da otkinemo“, priča Fox, dok Surreal ističe da nije teško raditi ono što voliš.

PROČITAJTE JOŠ

„Meni nije bilo teško jer radim nešto što volim i što sam uvek radio iz ljubavi i što ću naravno dalje raditi. Bitan je samo rad i trud. Mnogo pesama i da se menjaš i da napreduješ“, kaže Surreal, te se nadovezuje.

„Verujte nam, iza svih ovih punih bina, uspeha, velikog osmeha stoji puno rada, znoja, krvi, a i suza. Tako kad kažu ‘evo ih na glavnim binama preko noći’, to nije baš tako, jer iza svega stoji minimum jedan decenijiski, ozbiljan rad.“

Fox se u razgovoru osvrnuo i na prozivke pojedinih da su postali komercijalni.

„Mi smo postali komercijalni, ali smo i dalje urbani i radimo tako dobru priču. Čak i kad je komercijala kod nas, nije to seljanka. Doveli smo muziku na nivo na kom nije bila“, kaže Fox.

„Ljudi to mešaju i tako pričaju, prodali se, prodali. Pa svako bi se prodao i poenta je da se prodaš, naravno u smislu da naplatiš svoj trudi i rad“, nadovezao se Surreal.

Fox je jedno vreme čak živeo u Novom Sadu, gde je studirao filozofiju, koju nikad nije završio.

„Uvek se rado vraćam Novom Sadu jer sam ovde stasao. Kao momak sam naučio mnoge stvari i prošao tu novosadsku školu koja mi je kasnije mnogo značila kroz život. Novi Sad će uvek imati posebno mesto u mom srcu“, kaže on.

„On je filozof današnje generacije. Nekada smo išli u školu, pa na fakultet, a onda smo krenuli da pričamo poeziju i dotakli smo mnogo mladih mozgova i preneli im poruke“, poentirao je Surreal.

Bonus video

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (1)