Foto:Screenshot/Instagram/sahartabar.before

Fatime Kišvand, poznatija pod imenom Sahar Tabar, ali i kao "iranska Anželina Džoli", trenutno se nalazi u zatvoru gde je potvrđeno da boluje od koronavirusa, prenose inostrani mediji

Ona je u zatvoru od oktobra prošle godine zbog velikog broja optužbi tamošnjih vlasti: Uhapšena je na osnovu navoda o „kulturnim zločinima i socijalnoj i moralnoj korupciji“. Suočena je s optužbama za bogohuljenje, podsticanje nasilja, pribavljanje prihoda neprikladnim sredstvima i podsticanje mladih na korupciju, prenose iranske novinarske agencije.

PROČITAJTE JOŠ

Njeni advokati zahtevaju da je sud oslobodi, jer je pozitivna na koronavirus. Prema navodima stranih medija, strahuje se da se virus nekontrolirano širi zatvorom, a da vlasti to kriju i negiraju.

„Mislimo da je neprihvatljivo da mlada žena, obolela od koronavirusa, bude u ovakvim okolnostima, i da joj je zatvor produžen“, rekao je za tamošnje medije iranski advokat za ljudska prava Pajam Derafšan.

Pre nego je bila uhapšena, Tabar je objavljivala svoje fotografije na Instagramu, šminkajući se tako da „liči“ na holivudsku glumicu Anđelinu Džoli.

U žeji da što realnije dočara lik pomente glumica, Tabar je navodno uradila više od pedeset plastičnih operacija koje su je u Iranu i proslavile. Svojevremeno je i priznala da se godinama izgladnjivala kako bi izgubila kilograme, te sada sada, kako je sama rekla, ima četrdesert kilograma.

„Svaki put kada se fotografišem, našminkam se čudno, oni koje me prate i poznaju, znaju da to nije moje pravo lice, volim da se umetnički izražavam“, izjavila je ona pre hapšenja.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.