Foto:EPA/IAN LANGSDON

Trogodišnja sudska borba između bivših supružnika Anđeline Džoli i Breda Pita pomerila se korak napred, jer se par konačno dogovorio oko školovanje svoje šestoro dece, navode inostrani mediji.

Razvod nekada najpopularnijeg holivudskog para traje već godinu duže nego sam brak, a danas je saopšteno da je par konačno uspeo da se dogovori oko obrazovanja svoje dece, te da ih, kako mediji prenose, školovati na tradicionalan način.

PROČITAJTE JOŠ

Bred je popunio sudske papire u Los Anđelesu i obavestio sudiju da su se on i Anđelina konačno dogovorili o obrazovanju svoje dece. Par se odlučio na tradicionalan način obrazovanja.

Najstariji sin Madoks (18) sada je na koledžu u Južnoj Koreji pa će se ova odluka odnositi samo na njegovu mlađu braću i sestre: Paksa (16), Zaharu (15) Siloh (13) i blizance Noksa (11) i Vivijen (11).

Dok su bili u vezi, a onda i u braku, decu Breda i Anđeline školovale su dadilje i tutori, jer su roditelji stalno bili na putovanjima i na snimanjima. Anđelina je jednom prilikom izjavila da joj se, kako je rekla, ne dopada minimalno učenje u školama SAD.

Na školovanje kod kuće odlučili su se zbog kulturalnih razlika i porekla svoje dece.

Bred i Anđelina sada imaju dva rešena pitanja nakon razvoda – pitanje starateljstva i edukacije, ali i dalje nisu rešili finansijski deo. Prema navodima inostranih medija,  Bred je „težak“ 300 miliona dolara, a Anđelina skoro 100 miliona dolara.

Foto:EPA/CHRISTOPHE KARABA