Helsinki: „La Casa de Papel“ nije bila popularna u Španiji

Showbiz 01. maj. 202013:22
Podeli:
Foto: Printscreen/YouTube/Agelast

Darko Perić, glumac srpskog porekla, koji tumači ulogu Helsinkija u megapopularnoj seriji "La Casa de Papel", ili "Money Heist", uključio se Skajp pozivom u podkast "Agelast" Galeba Nikačevića, u kome je pričao o svom životu u Španiji, ali i o samoj seriji i svojoj ulozi, navodeći da serija od samog početka nije imala veliki uspeh među tamošnjom publikom.

Kako je Perić izjavio u podkastu, serija je isprva snimana za špansku televiziju sa nacionalnom frekvencijom i emotivala se utorkom u 23 časa uveče.

PROČITAJTE JOŠ

„Sa svakom novom epizodom gledanost je opadala, i to je bilo to. Snimili smo seriju, i toliko. Međutim, tokom 2017. godine serija je bila objavljena na Netfliksu, i tu je doživela ogromnu popularnost. Prvo u Južnoj Americi, a onda i u Turskoj, pa je kasnije krenulo da se širi svuda. Producenti Netfliksa su tada odlučili da snimaju nastavak i eto nas, godinu dana kasnije“, izjavio je Perić.

Govoreći o popularnosti serije tokom globalne pandemije koronavirusa, Darko je izjavio da ne veruje u slučajnost.

„Život me je naučio da slučajnost ne da je retka, nego ne postoji. Mi smo trebali da odradimo premijeru kao što je bio slučaj i sa trećom sezonom, u Madridu. Nas je dosta u ekipi. Trebalo je i da putujemo. Deset dana pre toga, bum, lokdaun. Netfliks je online platforma, pa ih to nije mnogo pogodilo, u stvari im je išlo na ruku“, izjavio je on.

Darko je takođe dodao da je serija postala globalni fenomen već sa prvom sezonom, ali da je popularnost u Srbiji doživela kasnije.

„Kada su me ljudi prepoznavali u Španiji, Italiji itd., u Srbiji još niko nije znao za to. Ali, to obično tako biva, sve što dolazi sa zapada kod nas kasni godinu ili dve.“

Popularni glumac je takođe govorio i o svom poreklu, navodeći da kad god ga neko pita, on kaže da je „sa Dunava“.

Ceo Darkov i Galebov razgovor, možete pogledati u videu u nastavku.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar