FOTO: Ljubica Sokić

Jutros je počeo 63. Sabor trubača, a domaćini očekuju oko 400.000 gostiju.

Razgovarali smo sa trubačem Elvisom Bajramovićem koji, kako kaže za Novu, prošle godine nije prošao predtakmičenje u Surdulici.

PROČITAJTE JOŠ

„Bilo mi je teško kada sam došao 2023. da odsviram himnu ‘Sa Ovčara i Kablara ‘, a nisam učestvovao. Srce mi je bilo na pola“, kaže naš sagovornik.

Ni sam ne zna šta se desilo i kako se dogodilo.

„Ove godine se takmičimo. Treba nam još jedna nagrada za Majstorsko pismo. I drugi orkestri su kvalitetni. Ovde ko dođe zna da je najbolji trubač“, priča Elvis napominjući da su u pitanju nijanse.

Upitan kakav je smeštaj on kaže da je čisto.

„To mi je najbitnije. Zadovoljan sam jer volim Guču“, kaže Elvis Bajramović.

Guča, Sabor trubača u Guči Guča, Sabor trubača u Guči
Guča, Sabor trubača u Guči Guča, Sabor trubača u Guči
Guča, Sabor trubača u Guči Guča, Sabor trubača u Guči
Guča, Sabor trubača u Guči Guča, Sabor trubača u Guči
Guča, Sabor trubača u Guči Guča, Sabor trubača u Guči
Guča, Sabor trubača u Guči Guča, Sabor trubača u Guči
Guča, Sabor trubača u Guči Guča, Sabor trubača u Guči

Miroslav Aćimović je stigao iz aleksinačkog sela Nozrina.

„Svake godine sam ovde, ali nije kao što je bilo. Nema ljudi, bar danas“, kaže Miroslav izrazivši nadu da će biti bolje. Zavisiti smo i pod šatoru. Konobari kažu da kilogram prasetine staje 3000, a jagnjetina 3500 dinara. „Piva, sokovi i vina staju 400“, kaže sagovornik Nove.

Palačinke su, ako neko hoće da se zasladi, od 250 do 300 dinara.

Inače, kako smo primetili radnici Poreske uprave , odnosno republičke tržišne inspekcije su se ‘rastrčali’ po Guči i kontrolišu izdavanje fiskalnih računa. U ovoj varošici se može svašta pazariti, bukvalno od ‘igle do lokomotive’.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare