Danijela Štajnfeld: Borba za istinu i pravdu nije završena

Showbiz 04. avg. 202119:32
Podeli:
Foto: N1

Nakon što je prigovor advokata Danijele Štajnfeld na rešenje o odbačenoj krivičnoj prijavi protiv glumca Branislava Lečića odbijeno od strane Apelacionog javnog tužlaštva, oglasila se glumica i najavila da "borba za istinu" nije završena.

„Na nama je da sada konačno razumemo sve razloge ćutanja žrtava koje su svuda oko nas, a koje bi, da ih upitate, negirale sve traume koje su proživele, ili ih još uvek proživljavaju, lagale vas u oči, samo da ne dožive ono što sam ja danas doživela“, napisala je glumica i dodala:

„Borba za istinu i pravdu nije završena, ovo je tek prvi čin“.

Kako nezvanično saznajemo, glumica je spremna da na jesen nastavi borbu za istinu najpre kako bi „svojom pobedom“ dokazala mnogobrojnim žrtvama da više nema razloga za ćutanje, te da istina uvek pobedi. Ona će najverovatnije Tužilaštvu koje je inače iniciralo kompletan postupak, dostaviti nove dokaze.

Pročitajte još:

Zašto Tužilaštvo „žmuri“ na dostavljenje dokaze?

Inače, kako je već navedeno Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je postupak nakon što je Danijela prošlog leta objavila autorski dokumentarni film „Zaceli me“, u kome je otkrila da je bila žrtva silovanja.

Bez obzira na dokaze koje je dostavila Danijela, ali i ispovest njene koleginice Merime Isaković da ju je Lečić seksualno napao davne 1978. godine, Više javno tužilaštvo je nažalost ipak zaključilo da ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno navedeno krivično delo, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Nakon prikupljenih potrebnih obaveštenja i pribavljanja svih relevantnih dokaza u predistražnom postupku, koje je tužilaštvo cenilo kako pojedinačno, tako i u međusobnoj vezi, utvrđeno je da ne postoji ni jedan zakoniti dokaz sa stepenom osnova sumnje koji bi potvrdio navode podnete krivične prijave, naveli su iz tužilaštva.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar