Sara Jo Foto: Goran Srdanov/ Filip Krainčanić/Vesna Lalić/Nova.rs

Kada se prvi put pojavila na sceni Prvog glasa Srbije tokom 2012. godine, ispred Aleksandre Radović, Vlada Georgieva i Saše Miloševića Mareta, bilo je teško spoznati da li je Sara Jo samo urbana klinka koja želi da se bavi muzikom, ili pravi potencijal u koji se razvila tokom kasnijih godina.

Po prvi put u Srbiji, posle dugo vremena, imali smo prilike da vidimo jednog maestralnog, mladog pop izvođača koji na mejnstrim scenu izvodi kavere pesama Leone Levis, Rijane, Lejdi Gage i Ejmi Vajnhaus.

I ne samo da ih izvodi – već to radi neverovatno dobro i ne postaje predmet sprdnje na internetu, poput recimo, Maje Nikolić, ili nekih drugih pevačica koje su pokušale slično u aktuelnim šou programima na televiziji.

PROČITAJTE JOŠ

Sa crvenim karminom i trakom na kosi iste boje, a uvek u veselim, modernim ili smelim kombinacijama, Sara Jo postala je prvi pop glas nove generacije za kojim je mlađa publika „odlepila“.

Njenu prvu provokativnu i veoma smelu izvedbu prvi put smo videli kada je sa samo osamnaest godina odlučila da se obuče u lateks i na sceni otpeva Rijanin „SnM“ – a sada, gledajući na njen ovogodišnji nastup na Takmičenju za pesmu za Evroviziju 22, ili gledajući njen spot za pesmu „Divlja“, ne možemo a da se ne zapitamo, da li je ovo njena najbolja forma do sada, ili je oduvek u sebi negovala „malu đavolicu“?

Sara je, mimo pomenutih izvedbi, imala i neke veoma slatke nastupe i gledajući njen javni imidž danas, isplive u slatkaste pop vode i pevanje penušavih baladica.

Nije da njen glas takve balade ne može da iznese, jer ima jedan od najupečatljivijih na domaćoj muzičkoj sceni, ali joj prosto mnogo bolje stoji brza, pop i trep muzika.

Tokom godina je menjala svoj imidž možda više i od Jelene Karleuše. Tokom proteklih decenija, čuli smo Saru da peva najrazličitije moguće žanrove muzike, što radeći kavere, što tražeći sebe kroz pesmu i muziku.

Njeni lajv nastupi su totalna suprotnost snimljenih verzija njenih pesama – tu postoji mnogo dens brejka, mnogo remiksova originalnih verzija i svaka izvedba je, koliko god slična, ipak drugačija na sopstveni način.

Ovoliko i na ovaj način, svoj javni imidž menjala je jedino Lejdi Gaga, pevajući od popa, do roka i kantri muzike.

Sara, usputno menja i to kako izgleda. Te je u Prvom glasu Srbije imala kovrdžavu tamnu kosu, da bi je potom skratila godinu dana nakon takmičenja. Posle se ponovo vratila na „staru dužinu“, a onda je opet isekla i menjala boje – od crvene, do nebo plave.

A Gaga nije ni jedina sa kojom su Saru svojevremeno upoređivali.

Njen pesma „Probaj“ iz 2016. godine, mnoge je podsetila na Rijanu. Spot za pesmu „Lava“ bio je čista Lejdi Gaga. Pesma „Mili, mili“ imala je vajb devedesetih i dvehiljaditih i odisala je šarmom Britni Spirs, koja je inače Sarina omiljena pevačica još otkako je bila mala.

Tokom 2014. godine, sa pesmom „Ko je ovde ko“, sve nas je podsetila na tada aktuelnu i provokativnu Majli Sajrus.

Sara Jo, međutim, ima jednu konstantnu – bilo da peva „O kako je dobro kada se razum izgubi“, ili „Divljam ko da treba mi dresura“, ona se neprestano menja, a ostaje „divlja“,  i ne možemo da dočekamo da vidimo šta je spremila za svoj album prvenac koji najavljuje proteklih godinu dana.

BONUS VIDEO: Koncert Sare Jo na EuroPrajdu 2022

 

Komentari

Svi komentari (1)