Podeli
Foto: Pritnscreen/youtube

Hrvatska pevačica Severina Kojić u četvrtak ima zakazano novo ročište na zagrebačkom Opšinskom građanskom sudu, prenose hrvatski mediji. Ovoga puta tuži je učiteljica. Tužba je podignuta prošle godine u aprilu zbog navodnog incidenta u školi u oktobru 2019. godine.

PROČITAJTE JOŠ

Učiteljica od pevačice traži 9.200 evra odštete, navodi 24sata.hr. U četvrtak je u Palati pravde u Zagrebu pripremno ročište na kom Severina i učiteljica ne moraju da se pojave ukoliko ne žele.

Tužba je pokrenuta u aprilu prošle godine. Severina se nije pojavila na poslednja dva ročišta koja je u sporu protiv nje, takođe u Palati pravde, pokrenula sudija Lucija Lasić.

Sudija je pevačicu tužila u februaru prošle godine zbog povrede prava ličnosti i zatražila odštetu od 2.600 evra. Severina je nakon incidenta u školi u oktobru 2019. godine izjavila:

severina
Foto:Zoran Lončarević

“Ne znam zašto se čudim šta se ovo događa i svom psihičkom silovanju od strane oca i institucija kad u ovoj zemlji ni žene ni devojčice nemaju sudsku zaštitu i podršku za fizičko silovanje. Slično silovanje sam i sama prošla na Županijskom sudu u Splitu, i to u sudskom postupku pokušaja oduzimanja deteta kod sudije Lucije Lasić”, rekla je ona tada.

Lasić je bila u sudskom veću na Županijskom sudu u Splitu koje odlučuje o Severininoj žalbi na presudu kojom je odlučeno da njen sin stanuje s ocem, srpskim preduzetnikom Milanom Popovićem, dok ga majka povremeno viđa, pa je Severini oduzeto pravo odlučivanja u pitanjima zdravstvene zaštite i obrazovanja dečaka.

Ta presuda je podigla mnogo prašine u javnosti, a Severina i njen advokatski tim puno truda ulažu u žalbu.

View this post on Instagram

A post shared by Severina (@severina)

Na sednici veća splitskog Županijskog suda u februaru prošle godine sudija Lasić prvi put je zatražila izuzeće iz predmeta. Njen prvi zahtev za izuzećem je odbijen, ali je Lasić ponovno zatražila izuzeće uz obrazloženje da je pokrenula parnični postupak radi naknade štete protiv jedne od stranaka u postupku, odnosno protiv Severine Kojić.

Pevačica se, osim sa sudijom i učiteljicom, i dalje spori s bivšim partnerom Milanom Popovićem oko sina na Županijskom sudu u Splitu. Kako kaže Severinin advokat, Mate Matić, još se čekaju nalazi veštaka.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar