Na šta su sve glumci spremni, a na šta ne, zbog jake uloge

Showbiz 27. dec. 202021:50
Podeli:
Foto: Ivan Dinić/Nova.rs, Nemanja Jovanović

Većina glumaca spremna je na sve zarad jake uloge i dobrog honorara. Za neke umetnike je, na primer, šišanje na ćelavo, variranje s kilažom, prisnost sa pripadnikom istog pola, seks pred kamerama i slično, potpuno normalno, dok neki ne žele da se menjaju zbog uloge, bez obzira na to kakva je dobit u pitanju.

Pozvali smo neke glumce koji su nam ispričali svoja iskustva oko uloga.

Foto:Ivan Dinić/Nova S

Mladi glumac Aleksandar Radojičić, koji je popularnost stekao u filmu „Montevideo, Bog te video“ igrajući fudbalera Balerinu, u razgovoru za Nova.rs otkriva da je spreman na mnogo toga zarad dobre uloge, ali da prethodno dobro preispita sebe.

„Zbog uloge sam pristao da se ugojim 12 kilograma za dve nedelje, i opet bih to uradio. Kilograme sam dobio vodeći nezdrav način života, odnosno metodom nagle promene. Išao sam kod nutricioniste zbog posebnog režima ishrane, pa uz to i neke dodatne treninge da bih dobio na masi. Svakako to nikome ne bih preporučio bez neke preke potrebe (smeh). Mada, meni su takve stvari vezane za ulogu jako interesantne. Bitno je da imate dovoljno vremena za pripremu“, kaže Radojičić, a na pitanje da li bi pristao da se ljubi sa muškarcem i ima seks pred kamerama, on je kazao:

PROČITAJTE JOŠ

„Nisam još uvek dobio takav neki predlog, niti uloge. Mislim da u tom smislu malo kaskamo za nekim ozbiljnijim inostranim produkcijama, što je teško očekivati od glumaca u Srbiji da toliko vremena posvete nekoj dobroj ulozi jer radimo na TV-u, u pozorištu i imamo milion poslova da bi smo živeli od tog posla. Teško je da će nas jedan film obezbediti da ne moramo da radimo godinu ili dve. Glumci su spremni da se ozbiljno posvete ulozi, pa čak i taj seks pred kamerama nije ništa nenormalno, nije neviđeno. I taj seks pred kamerama ne znači stvarni seks. To je umetnost, a te površne okvire malo je teže objasniti ukratko ljudima i kako sve to funkcioniše“, rekao je Radojičić.

Foto:Nemanja Jovanović

S druge strane, Radojičićev stariji kolega Irfan Mensur ne deli baš mišljenje mlađeg kolege.

„Nikada nisam bio za menjanje fizičkog izgleda, u smislu mršavljenja ili gojenja. To je misaono stanje, a ne fizičko i uopše se ne slažem s tim prilaskom. Na to sigurno nikada ne bih pristao. Pre svega, to narušava razmišljanje o glumi uopšte. To je sa strane pedagogije, a to govorim i svojim učenicima. Ako se reditelju nečiji fizički izgled ne slaže za ulogu, neka onda uzme drugog glumca za projekat. Što se tiče toga na šta sve pristajem zarad dobre uloge, onda je to sigurno nešto što bi bilo dostupno svima, a to je da se oslobodim svih obaveza i da se maksimalno posvetim tom zadatku“, rekao je Mensur.

 

****

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

 

 

 

Komentari

Vaš komentar