Na današnji dan napustio nas je legendarni Gru

Showbiz 09. sep. 202013:10 > 13:29
Podeli:
Dalibor Andonov Gru Foto: instagram privatna arhiva

Dalibor Andonov Gru napustio nas je pre tačno godinu dana, 9. septembra 2019. godine, u 36. godini života. Kao ljubitelj ekstremnih sportova, slavni reper je vozio kajt na Dunavu, ne sluteći o kobnim posledicama.

PROČITAJTE JOŠ

Dalibor Andonov Gru zauvek nas je napustio pre tačno godinu dana. Tog vetrovitog 9. septembra 2019. godine Gru je sa svojim prijateljima odlučio da vozi kajt, ne sluteći da će mu to biti poslednji put. Gru je tokom celog dana pokušavao da okupi ekipu za kajting, pisali su tada domaći mediji.

„Ispucavao ga je snažno u vodu i iz nje oko pet puta za 20 sekundi. Nije stigao da se otkači. Gru je vozio po Dunavu. Bio je u vodi i pakovao linije, kanape kajta, kada je košava naglo grunula. Nije imao kontrolu zbog tih linija i kajt mu je ušao u „loop“ (stanje nekontrolisanog kretanja). Nije stigao da se otkači. Nažalost, nije mu bilo spasa“, ispričao je tada jedan od očevidaca.

Komemoracija povodom njegove smrti održana je dva dana kasnije, u beogradskom Domu omladine, uz prisustvo mnogih muzičara, a sahranjen je 12. septembra 2019. na beogradskom groblju Orlovača.

Sutradan, reper Đus je sa prijateljima oslikao mural posvećen Andonovu ispod nadvožnjaka na auto-putu kroz Beograd.

View this post on Instagram

#gru #1 #beogard #sanestreetart

A post shared by Marko Djurovski (@markodjurovski) on

Zajedničkim nastupom na manifestaciji Music Awards Ceremony 2020, više poznatih muzičara mu je odalo poštu.

Gru je iza sebe ostavio suprugu Danicu i dvoje dece, sina Vuka i Relju. Neutešna Danica, nema od šoka i bola, skupljala je snagu da nastavi dalje. Danas, godinu dana kasnije, ona i dalje nosi crninu za svojim tragično preminulim suprugom i čuva uspomenu na njihovu ogromnu ljubav.

Dalibor Andonov Gru Foto: instagram privatna arhiva

Dalibor Andonov Gru je rođen 8. marta 1973. godine u Dimitrovgradu, iz kojeg se kasnije preselio u Pančevo, a posle toga u Beograd, gde je završio mašinsku školu, ali je ubrzo shvatio da je pevanje njegova sudbina.

Sa pesmom „Biću tu“ postao je najpopularniji reper 90-ih godina, a posle velikog uspeha sa pomenutom pesmom usledili su i drugi albumi: „Vetrenjače“, „Gru 2“, „Da li imaš pravo“, „Između redova“, „Beograd“, zatim kompilacija ’95 – 2000.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar