Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Porodica i prijatelji pokojnog Dalibora Andonova Grua, koji je poginuo na Dunavu, 9. septembra prošle godine, organizovali su memorijalni spust na Kopaoniku na dan njegovog rođendana. Među njima su se našli Niggor, Bane Lalić MVP, Edin Škoric i Ajs Nigrutin.

Budući da je reper bio ljubitelj ekstremnih sportova, deset godina unazad je i skijao, a puštao muziku u klubu „Stefan Braunu“ na Kopaoniku, a ovo je prva zima bez njega.

Njegovi prijatelji su priredili ovaj događaj u njegovu čast. Reperova supruga Danica je bila s njima na stazi, a svi su nosili majice s natpisom „Gru je tu“. Danas u podne svi su se okupili u centru Kopaonika, odakle su otišli do Pančićevog vrha i ponovo se spustili u centar, da bi nakon toga na platou napravili žurku, gde je nastupilo više izvođača i di-džejeva.

Među njima je bio i Gruov najbolji prijatelj, Igor Lazić Niggor, kojeg boravak na najpoznatijem srpskom skijalištu emotivno pogađa, jer je navikao da zimuje sa njim.

„Organizovali smo memorijalni spust na dan njegovog rođendana u organizaciji prijatelja iz „Snow board“ Srbije. Okupili smo se u 12 sati. Nas 100-tinak je iz centra otišlo prema Pančiću i spustili smo se ka centru, a nakon toga smo organizovali žurku na Rtnju u njegovo ime. Nastupamo ja, di-džej Miloš, Kolor Men i još dosta gostiju iznenađenja“, rekao je Niggor za Nova.rs, a onda se prisetio svog pokojnog prijatelja:

„Zna se da je Gru dosta svog vremena provodio na Kopu. Družili smo se svake zime. Uradili smo sve ovo da bismo se opet setili njega i njegovog dela. On je godinama ovde puštao muziku, ljudi su navikli na njega i svima nedostaje. Svaki put smo skijali, i baš kao čovek nedostaje. Kad sam nedavno bio na Kopu, nekako sam baš bio prazan i nisam želeo ni sa kim da budem na žici. Nisam hteo društvo. Osamio sam se i razmišljao sam o njemu. Pogodile su me zajedničke uspomene. Nije mi bilo lako. Ni sad mi nije lako. Ne mogu, ne mogu da pričam“, rekao je on za naš portal , a potom je s knedlom u grlu zastao i zamolio da o Gruu ponovo razgovaramo nekom drugom prilikom.