Podeli
Miona Marković Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Dvadesetčetvorogodišnja glumica Miona Marković, inače zvezda serije “Žigosani u reketu” i devojka koju je srpska javnost zavolela kroz uloge u serijama “Jutro će promeniti sve” i “Koreni”, u intervjuu za Nova.rs govorila je o novoj sezoni "Žigosanih" koja sa emitovanjem kreće 30. oktobra ove godine na televiziji Nova S. Glumicu sutra možete gledati i u lajvu na Fejsbuk stranici Nova.rs u "Novoj priči" #novapriča od 12h.

Miona je u razgovoru za naš portal pričala o dogodovštinama sa seta, snimanju serije uz mere predostrožnosti, ali je otkrila i zanimljive detalje u vezi svog lika koji tumači u seriji.

PROČITAJTE JOŠ

Koliko je naporno bilo snimati nastavak “Žigosanih” ove godine, s obzirom na okolnosti koje su nas zadesile zbog korone? 

“Bilo je sve isto, osim što se dosta pričalo o koronavirusu kao i svuda doduše i što su svi nosili maske, osim glumaca jer su nam za glumu ipak potrebne ekspresije lica.”

Možeš li nam ispričati neku dogodovštinu sa seta?

“Recimo da je jedno dezinfekciono sredstvo postalo lajt-motiv jednog novog lika kog ćete uskoro upoznati. I moram reći odlično mu stoji, tj. sjajno ide uz njegov lik.”

Šta bi gledaoci mogli da očekuju od nove sezone “Žigosanih”? 

“Razrešavanje započetih zavrzlama među odnosima između likova, ali isto tako i pokretanje sasvim novih, za moj lik Ana Marije, dosta radikalnih. Ali, na to smo navikli od nje.”

Po čemu misliš da će tvoj lik u novoj sezoni ostati upamćen? 

“Po tome što ćete imati prilike da vidite kakva je Ana Marija kad joj se sruši svet. Znate onu izreku “igračka plačka”? E, pa to se njoj dogodi. Međutim, mnogo je suroviji taj drugi deo kad je igra previše ozbiljna. A ona igra uvek na najvišoj lestvici, i kad padneš baš boli.”

“Žigosani” nisu jedina serija u kojoj trenutno igraš. Kako je bilo raditi i snimati taj, ali i druge projekte uz sve mere predostrožnosti. Da li je uopšte bilo moguće održati ih? 

“Zaista mislim da poslednje što nam treba jeste da još dodatno potpirujemo vatru. Moguće je, drugačije je. Postoje stvari koje su nam neprirodne, ali na koje ćemo morati i na koje smo se već navikli, ja se nadam da će to ipak biti kratkotrajno u odnosu na život ceo.”

U našem prethodnom intervjuu si rekla da si tokom karantina vodila dnevnik. Da li to i dalje radiš?

“Manje nego za vreme karantina, ali trudim se tu i tamo. Zdravo je.”

Takođe smo pričali i o prenatrpanom rasporedu koji glumci često imaju zbog snimanja i predstava. Da li si našla način da se boriš sa tim “nezdravim životom”, kako si ga onda nazvala?

“Sada je sve dosta redukovano, recimo da radim 50 posto manje nego inače, tako da ne žalim se. A i ne bih se žalila ni da radim punim kapacitetom.”

Kakvi su tvoji planovi za ostatak godine? 

“Eh, ne želim ništa da planiram. Ionako nikad ne bude onako kako si planirao.”

BONUS VIDEO:

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar