Foto: Printscreen

Upoznali su se slučajno, a voleli ceo život. Milena Dravić i Dragan Nikolić ne samo da su simbol ljubavi i skladnog para, nego su zahvaljujući reklamama koje su iz godine u godinu snimali za jedan brend kafe postali i svojevrsni vesnici novogodišnjih i božićnih praznika. Brvnara, Deda Mraz, kafa, Milena i Dragan - neke su od slika koje su godinama bile neizostavan deo TV programa, pa iako je u pitanju bila samo reklama, to nije bila jedna od onih koje dosade i bogu i narodu. Naprotiv. Milena i Gaga su na ovaj način tokom praznika ulazili u naše domove i postali simbol istih.

Kako je planula njihova ljubav koja je trajala više od četiri decenije

U vreme kada su se sreli, Milena je već bila velika glumačka zvezda, a Dragan je tek počinjao karijeru. Upoznali su se na snimanju filma „Horoskop“, a iz druženja se kasnije rodila i ljubav. Nedugo potom, rešili su da otpočnu zajednički život.

Venčali su se 1971. godine, tokom snimanja novogodišnjeg TV filma „Kako su se volele dve budale“, po tekstu Duška Radovića. U pauzi između snimanja, tražili su dodatnih sat vremena, otišli u opštinu Vračar i sklopili brak. Velika ljubav dočekala je i starost.

Kako je sama Milena jednom prlikom rekla, njihova ljubav je bila i ostala mnogo više od onoga što je napisano o njima i ostala je uvek ponosna na ono što su imali. A imali su jednu od onih ljubavnih priča zbog kojih ponovo poverujete u pravu ljubav, koja može da traje ceo život, a sve je počelo sasvim slučajno.

PROČITAJTE JOŠ

Dragan je pri prvom susretu sa Milenom imao utisak da je poznaje ceo život, a kako je isticao, osvojila ga je svojom normalnošću i neposrednošću.

„Kad sam joj prišao imao sam utisak da mi je to stara školska drugarica koju dugo nisam video, ili neka devojka iz kraja koju poznajem ceo život. Upravo u tome je njena prava veličina. Osvojila me je svojom neposrednošću i normalnošću, uprkos velikoj popularnosti koju je već tada uživala. Mogla je da se ponaša kako hoće i niko joj ne bi zamerio, jer je već tada bila jedna od naših najvećih zvezda. To je nešto čime ona pleni i osvaja“, rekao je jednom prilikom Dragan.

Milena i Dragan venčali su se u pauzi za ručak, na snimanju filma „Kako su se volele dve budale“, a kuma im je bila koleginica Seka Sablić.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ❤️ Lovers (@lovers.rs)

„Snimali smo u Zvezdarskoj šumi dramu Duška Radovića „Kako su se volele dve budale“. U pauzi za ručak, Dragan i ja smo skoknuli do Opštine Vračar da se venčamo. Na putu do Opštine pridružila nam se Seka Sablić. Ona i Dragan su bili dobri prijatelji, družili su se još na FDU, gde su bili klasići“, ispričala je Milena jednom prilikom.

„Kad smo zvanično postali bračni par, otišli smo na ručak. Posle smo se vratili u Opservatoriju na Zvezdari i nastavili snimanje kao da se ništa nije dogodilo. Zanimljivo je da nemamo nijednu fotografiju sa venčanja, niko nas nije fotografisao“, ispričala je glumica tada.

“Šta reći za Milenu… bila je van srpskih granica i stereotipa. Tako originalna, šarmantna, lepa i tražena… Bila je velika dragocenost, najviše za film, ali i u teatru. Dodirnula je svet. Retko ko od nas to može. Ona je zahvatila to vreme kada je komunistička Jugoslavija bila u dobrim odnosima sa svetom. Od tada, pa do danas, ostala je zaleđena zemlja”, kaže Seka i nastavlja:

“Privatno je bila prava građanka, a velika je retkost naći nekoga takvog. Svi smo mi otišli bestraga, a njeno vaspitanje je bilo posebno”, priča Seka za Nova.rs i dodaje da je Milena Dravić u svako doba dana i noći bila spremna da pomogne prijateljima.

Seka Sablić, koja je kumovala ovom paru, na godišnjicu Milenine smrti za Nova.rs se prisetila svog odnosa s Draganom Nikolićem i Milenom Dravić, te je istakla njihovu plemenitost.

“Bila je izuzetno draga i plemenita osoba i uvek si mogao da joj se obratiš za sve. Bila je u stanju da ti prenese orman ili da ti učini i daleko veću uslugu. Apsolutno za sve za šta bi mogao da joj se obratiš, ona bi pristajala. Dragan je bio moj kum i klasik, odnosno, ja sam bila njegova kuma. On mi je otvarao put ka njoj i tako smo postale bliske, a u jednom momentu sam postala čak i bliža s njom nego s njim”, kazala je slavna glumica.

PROČITAJTE JOŠ

Dragan i Milena nisu imali dece, ali su svu decu gledali kao svoju

„Biti roditelj je jedno iskustvo i nešto što je potrebno svakom živom biću zbog nastavka vrste. Smatram da je to što nemamo decu veliki nedostatak; ne mana, ali jednostavno je tako. To nam daje šansu da svu decu gledamo kao svoju. Mi imamo našu malu nećaku Ivu. Ona nam je nadoknadila sve ono što nismo imali i oko nje se okreće ceo naš svet“, istakao je jednom prilikom slavni glumac.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)