Seka Sablić: Mojoj Mileni sam mogla da se obratim za sve

Showbiz 13. okt. 202020:00 > 21:51
Podeli:
Foto:Dalibor Danilović

Jedna od najvećih srpskih i jugoslovenskih glumica, Milena Dravić, preminula je 14. oktobra 2018. godine u Beogradu, nakon teške bolesti. Sutra se navršava tačno dve godine od smrti voljene glumice, a porodica i prijatelji okupiće se u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu gde je Milena Dravić sahranjena.

PROČITAJTE JOŠ

Glumičin odlazak ostavio je veliku prazninu u srpskoj kinematografiji, a najviše u srcima njenih voljenih prijatelja i saradnika.

Jedna od onih kojima najviše nedostaje svakako je glumica Jelisaveta Seka Sablić. Kao kuma čuvenog glumca Dragana Nikolića, Seka je vremenom i sa Milenom postala bliska prijateljica, a za Nova.rs priseća se koleginice i drugarice.

„Šta reći za Milenu… bila je van srpskih granica i stereotipa. Tako originalna, šarmantna, lepa i tražena… Bila je velika dragocenost, najviše za film, ali i u teatru. Dodirnula je svet. Retko ko od nas to može. Ona je zahvatila to vreme kada je komunistička Jugoslavija bila u dobrim odnosima sa svetom. Od tada, pa do danas, ostala je zaleđena zemlja“, kaže Seka i nastavlja:

Foto: Printscreen/YouTube/Jutro

„Privatno je bila prava građanka, a velika je retkost naći nekoga takvog. Svi smo mi otišli bestraga, a njeno vaspitanje je bilo posebno“, priča Seka za Nova.rs i dodaje da je Milena Dravić u svako doba dana i noći bila spremna da pomogne prijateljima.

„Bila je izuzetno draga i plemenita osoba i uvek si mogao da joj se obratiš za sve. Bila je u stanju da ti prenese orman ili da ti učini i daleko veću uslugu. Apsolutno za sve za šta bi mogao da joj se obratiš, ona bi pristajala. Dragan je bio moj kum i klasik, odnosno, ja sam bila njegova kuma. On mi je otvarao put ka njoj i tako smo postale bliske, a u jednom momentu sam postala čak i bliža s njom nego s njim“, kazala je slavna glumica.

Na pitanje da li joj i danas jednako nedostaje, odgovara:

„Ne razmišljam o tome ko i šta nedostaje. Svi smo mi smrtni, ne znaš šta će sutra da se desi, pogotovo danas kad vlada ova dramska i dramatična situacija“, završava Seka.

Bonus video

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.