Kako je „šou“ u Hit tvitu skinuo Lukasu izvršitelje s vrata

Showbiz 10. nov. 202020:03 > 20:29
Podeli:
Aca Lukas Foto: Printscreen/Tv Pink

Tokom proteklih nedelju dana, folk pevač Aca Lukas neprestano je tema domaćih medija. Isprva zbog toga što duguje novac zelenašima, te su izvršitelji došli na njegovu adresu sa ciljem da mu plene imovinu, a od nedelje, i zbog toga što je tokom gostovanja u emisiji Hit Tvit prostački vređao novinarku N1 Žaklinu Tatalović - da bi pokazao svoju odanost partiji i zahvalio se jer su izvršitelji odustali od zaplene imovine, smatraju pojedinci.

Novinarka lista „Danas“ Safeta Biševac rekla je u jutranjem programu „Probudi se“ da je pevač Aca Lukas, koji je prostački izvređao novinarku Žaklinu Tatalović na TV Pink u emisiji Hit tvit, dobio krila ponašanjem vrha države, predsednika, premijerke i ministara prema novinarima.

PROČITAJTE JOŠ

“Ovo nije prvi put da pevač Aca Lukas neko napada. Nedavno su meta njegovog napada bili Zoran Kesić i Ivan Ivanović, a napadao je i radnike Parking servisa, jer su se usudili da njegovo vozilo, koje je bilo nezakonito parkirano, odvezu. Napravio je tada ozbiljan incident. Fizički nasrnuo, pretio radnicima i to sa onom prostačkom rečenicom: ‘Znaš ti ko sam ja, sad ću ja da zovem Vesića’”, podsetila je Biševac u „Probudi se.“

Ona je navela da ovo nije ni prvi ni poslednji prostački napad i incident Ace Lukasa.

“Naravno da je on dobio krila ponašanjem vrha ove države. Kada se predsednik, premijerka, ministri i različiti političari tako ponašaju, a nekad i opozicioni, on je faktički dobio vetar u leđa, jer ako oni mogu da vređaju novinare, zašto ne bi i Aca Lukas”, rekla je novinarka “Danasa”.

Podsetila je još da je Aca Lukas blizak Srpskoj naprednoj strani i političarima na vlasti, što je dodatno podgrejalo sumnje kod određenog dela javnosti da je Lukas u emisiji zapravo „vraćao dug“ SNS-u i vređajući njihove neistomišljenike, pokazao svoju zahvalnost zbog odlaganja zaplene imovine.

“Ona (prim.aut Žaklina Tatalović) je jedna od retkih novinara koja na konferencijama za novinare zaista postavlja pitanja. Verovatno se zbog toga našla na meti Ace Lukasa, koji je veoma blizak SNS. On je umislio da će sad da napadne Žaklinu Tatalović, pa će da se dokaže svojoj stranci i svom predsedniku, kako je on vredan borac partije”, rekla je Biševac.

Izvršitelji su, naime, pre nekoliko dana došli na adresu folk pevača radi zaplene imovine zbog dugovanja koja ima već duži vremenski period. Postupak izvršenja zaplene imovine je obustavljen nakon što je Hitna pomoć došla jer je pevaču Lukasu navodno pozlilo. U epizodi Hit Tvita u nedelju, Lukas je pričao i o tome.

“Kod mene je sve transparentno. Mogu sve da mi uzmu, ali opet ću ih ja boleti. Zelenaški dug je u pitanju. Pozlilo mi je stvarno bilo. Skočio mi je pritisak strašno”, rekao je on i dodao:

“Svi znaju da mnogo zarađujem, da sam kockao. Nama pevačima će svako da da jer zna da zarađujemo mnogo i možemo da vratimo. Pričao sam već o zelenaškim pozajmicama. Niko nas nije vukao za uši da uzimamo novac. Tom čoveku je nadimak Tigar, onako pretenciozno. Pozajmio sam tih 40.000 evra, na kamatu. Na deset meseci, toliko. Potpisao sam da sam uzeo 80.000, overili u sudu, jer je protivzakonito ono što smo uradili. Vratio sam mu pare posle izvesnog vremena.”

Rekao je još i da više ne duguje novac, te da je u pitanju prevara.

“Vremenom su nam odnosi zahladneli. Kasnije sam saznao da me tužio za ovaj novac, doveo je nekog svedoka koji je tvrdio da su Tigrove tvrdnje istinite. Samo sam odjednom dobio presudu. Te pare nikad neću dati, evo da kažem. Neću dati, pa makar me ubili. Imam i ja svedoka, puno svedoka, borićemo se na taj način. Ovo što mi se dešava je iznuda, prevara”, rekao je on.

Zelenaš o kojem je folk pevač pričap je izvesni Dejan Popović Tigar, koji se predstavlja kao biznismen, a poznat po brojnim vezama sa srpskim starletama i učesnicama rijalitija “Zadruga” i “Parovi” poput Aleksandre Subotić i Ane Korać.

PROČITAJTE JOŠ

Reč je o navodno diplomiranom ekonomisti i vlasniku lanca kladionica “Lavovi”, koji je bio u vezi sa mnogim lepim ženama, voditeljkama, misicama i starletama.

Popović ima običaj da se na društvenim mrežama hvali luksuzom i novcem.

Kako je portal Nova.rs već pisao, sukob Ace Lukasa i Dejana Popovića počeo je 2011. godine, kad je pevač navodno Popoviću trebalo da vrati pozajmicu od 80.000 evra bez kamate.

Folker Aca Lukas izgubio je parnicu s biznismenom Dejanom Popovićem, poznatijim kao Tigar. Viši sud u Beogradu doneo je presudu po kojoj pevač mora da isplati dug od 80.000 evra u dinarskoj protivvrednosti i da plati sudske troškove od 300.000 dinara. Kako nije imao para da plati, izvršitelji su upali Lukasu u stan u nameri da mu zaplene imovinu.

S obzirom na to da je postupak zaplene imovine trenutno na pauzi, a da je Lukas samo tri dana kasnije „botovao“ za SNS u emisiji na televiziji Pink, jedan deo javnosti smatra da pravila nisu ista za sve građane Srbije, te da je Lukas svojim gostovanjem u emisiji i vređanjem neistomišljenika SNS zapravo „vraćao dug“ partiji jer su mu pomogli u prethodno pomenutom slučaju sa izvršiteljem.

O povezanosti SNS-a i Ace Lukasa, danas je na konferenciji za medije pričala i potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

Ona je ocenila da je Aca Lukas doveden na televiziju Pink kao prvi glas Srpske napredne stranke, i da je pravi urednik Pinka lider SNS i predsednik države Aleksandar Vučić.

Folk pevač je i ranije javno priznavao da podržava Srpsku naprednu stranku i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a često je bio i gost na njihovim mitinzima.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.