Lukas napao Žaklinu da bi se dokazao Vučiću

Emisije 10. nov. 202008:33 > 08:39
Podeli:
Foto: Printscreen; Safeta Biševac

Novinarka lista "Danas" Safeta Biševac rekla je u jutranjem programu "Probudi se" da je pevač Aca Lukas, koji je prostački izvređao novinarku Žaklinu Tatalović na TV Pink u emisiji Hit tvit, dobio krila ponašanjem vrha države, predsednika, premijerke i ministara prema novinarima. Ona je navela da je Aleksandar Šapić, predsednik SPAS-a, morao da reaguje, pogotovo što se trudio da predstavi pristojnu Srbiju.

„Ovo nije prvi put da pevač Aca Lukas neko napada. Nedavno su meta njegovog napada bili Zoran Kesić i Ivan Ivanović, a napadao je i radnike Parking servisa, jer su se usudili da njegovo vozilo, koje je bilo nezakonito parkirano, odvezu. Napravio je tada ozbiljan incident. Fizički nasrnuo, pretio radnicima i to sa onom prostačkom rečenicom: ‘Znaš ti ko sam ja, sad ću ja da zovem Vesića'“, podsetila je Biševac.

Ona je navela da ovo nije ni prvi ni poslednji prostački napad i incident Ace Lukasa.

„Naravno da je on dobio krila ponašanjem vrha ove države. Kada se predsednik, premijerka, ministri i različiti političari tako ponašaju, a nekad i opozicioni, on je faktički dobio vetar u leđa, jer ako oni mogu da vređaju novinare, zašto ne bi i Aca Lukas“, rekla je novinarka „Danasa“.

Ona navodi da godinama poznaje koleginicu Žaklinu Tatalović, koja oduševaljava javnost pitanjima Aleksandru Vučiću.

„Ona je jedna od retkih novinara koja na konferencijama za novinare zaista postavlja pitanja. Verovatno se zbog toga našla na meti Ace Lukasa, koji je veoma blizak SNS. On je umislio da će sad da napadne Žaklinu Tatalović, pa će da se dokaže svojoj stranci i svom predsedniku, kako je on vredan borac partije“, rekla je Biševac.

Komentarišući izjavu Šapića da na TV Pink nije reagovao jer nije ničiji advokat, Biševac navodi da Žaklini nije potrebna odbrana, te da bi se odbranila da je bila u studiju.

„Pošto nije bila u studiju, zaista sam zgrožena ponašanjem Ćirjakovića i Šapića da ne progovore ni reč. Ne usude se da prekinu Lukasa. Ljudi imaju pravo da ne vole TV N1, da im se ne dopada izveštavanje Žakline Tatalović. Međutim, ovde nije stvar u tome da je Aca Lukas rekao da mu se ne sviđa njen rad i izveštavanje. On je nju vređao na ličnoj osnovi. To je prostački i nedopustivo“, rekla je novinarka „Danasa“.

Ona je navela da nije iznenađena reakcijom Ćirjakovićeva, jer je i sam napadao pojedine novinarke.

„Šapić je trebalo i mogao da reaguje, pogotovo što se trudi da predstavi pristojnu Srbiju. On stalno govori da je nešto između vlasti i opozicije, da želi da pomiri dve strane, on želi da pokaže da postoji i ta pristojna politička Srbija, kojoj svađa nije jedii način političkog delovanja. Ulaskom u Vladu to pada u vodu. Ovim je on pokazao da nije ono za šta se predstavlja“, rekla je Biševac.

Govoreći o prodaji Sava centra Miroslavu Miškoviću, ona je navela da se pokazalo da Mišković ima dobar njuh za posao, te da je to odlična investicija.

„Biće mu potrebno puno para da renovira Sava centar. Pretpostavljam da taj novac ima“, navela je Biševac.

Ona je navela da je Vučić svoj uspon počeo napadom i prozivkama na račun Miškovića i njegovim hapšenjem.

„Ispostavilo se da su optužnice za koje je odgovarao bile minorne. Dobio je minimalnu osuđujuću presudu, na koju se žalio, proces i dalje traje. Tresla se gora, rodio se miš. Mišković se vratio svom poslu. On je i dalje jedan od najvećih biznismena u ovoj zemlji“, navela je Biševac.

„I ranije je Delta pokazivala interesovanje za različite poslove u Srbiji, ali im nije bilo dozvoljen da se uključe u te investicije. Ranije su govorili da su zainteresovani za Sava centar, ali tada nije bilo moguće da ga kupe. Pametno su postupili, sačekali da padne cena. Nije bilo zainteresovanih da ga kupe. On je skupa investicija. Može svojim kupcima da omogući dobru zaradu, ali mora dosta novca da se uloži“, istakla je ona.

Komentari

Vaš komentar