Zbog novog soja korone „vaskrsao“ film iz 1963. godine

Film 03. dec. 202107:21
Podeli:
Film Omicron iz 1963
Film Omicron iz 1963. godine Foto:Promo

Od pojave koronavirusa pre dve godine, ljubitelji filmova širom sveta ukazuju na ostvarenja koja su na neki način "predvidela" pandemiju.

Tako je veliku pažnju javnosti privukao film „Zaraza“ Stivena Soderberga iz 2011. godine koji kao glavnu temu ima virus koji se naprasno širi planetom.

PROČITAJTE JOŠ

Kada se pre nekoliko nedelja pojavio najnoviji soj korone kojem je dat naziv Omicron, ljubitelji sedme umetnosti su se prisetili dva filmska ostvarenja o kojima će se ovih dana sigurno govoriti.

U pitanju su dva filma čiji je naziv „Omicron“, a prvi datira iz 1963. godine. Radi se o italijanskoj naučnofantastičnoj satiri u režiji Uga Gregoretija. Radnja filma prati vanzemaljca koji zauzima telo radnika u fabrici, a sve kako bi shvatio kako naša rasa funkcioniše.

Zanimljivo je da se upravo taj film našao u takmičarskom delu 24. Venecijanskog filmskog festivala, održanog te 1963. godine.

Drugi film koji u imenu sadrži naziv novog soja korone je američko ostvarenje „The Visitor from Planet Omicron“, u režiji Majka Donahjua. Ovaj film iz 2013. godine takođe za glavnog junaka ima vanzemaljca koji na našu planetu dolazi sa virusom. Ipak, ostaje očaran kuvanjem jedne udovice u Arizoni, pa ubrzo počinje da joj pomaže u nameri da svrgne korumiranu vladu.

Ova komedija nije uspela da ostvari veći uspeh delom i zbog toga što je budžet za snimanje bio prilično nizak. Oni koji su uspeli da zatvore oči na loše odrađene specijalne efekte kažu da je film uprkos tome – simpatičan.

BONUS VIDEO: Šta slabi srpsku kinematografiju: Piraterija ili film koji niko neće da gleda?

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar