Dosije Lukas: Nasilje, bahata vožnja, oružje, ogromni dugovi

Showbiz 05. nov. 202020:00 > 20:03
Podeli:
Foto: Zoran Lončarević

Danas su u stanu pevača Ace Lukasa na Voždovcu bili izvršitelji, radi zaplene imovine zbog dugovanja koja ima već duži vremenski period. Naime, 2016. godine pevač je izgubio parnicu s biznismenom Dejanom Popovićem Tigrom. Viši sud u Beogradu tada je doneo presudu po kojoj pevač mora da isplati dug od 80.000 evra u dinarskoj protivvrednosti i da plati sudske troškove od 300.000 dinara.

PROŠITAJTE JOŠ

Folkeru Aleksandru Vuksanoviću, poznatijem kao Aca Lukas, situacije poput današnje nisu strane. Njemu su sudski izvršitelji već nekoliko puta do sada dolazili na vrata zbog neplaćenih dugova. Međutim, nije novac jedini povod zbog kojeg se pevač „druži“ sa organima reda. Bio je privođen zbog nasilja, kao i bahatog ponašanja u saobraćaju, a zatvorsku kaznu odslužio je zbog posedovanja pištolja bez dozvole.

2019. godina

Aca Lukas je bio u velikom problemu zbog dugova koje nije isplatio svom tekstopiscu. Zbog toga su ga Marina Tucaković i njen suprug Aleksandar Radulović Futa tužili. Izvršitelji su mu zato zakucali na vrata da mu plene imovinu. Ipak, na adresi nisu zatekli njega, već njegovu bivšu suprugu Sonju Vuksanović. Ona je tada morala da dokazuje da je sva imovina njena i da objašnjava izvršiteljima da je pevač samo prijavljen na adresi na kojoj ona živi. Lukas se tom prilikom branio sledećim rečima:

„Tužen sam, a da nisam ni znao. Suđeno mi je triput, a da nijednom nisam znao za termin i nisam se pojavio. Sve sam shvatio previše neozbiljno, jer nisam verovao da te dugogodišnji prijatelj, saradnik i neko sa kime i dalje sarađuješ u međuvremenu tuži i hoće da te dovede do prosjačkog štapa tako što hoće da ti uzme sve što imaš i što nemaš, dok je u međuvremenu na tvojim albumima zaradio oko milion i po evra keša, na ruke, što sam lično video, i mislim da će to biti interesantno i za poreske organe. Nikada od mene uzeti neće ništa, po cenu života“, rekao je tada Lukas.

Foto:Zoran Lončarević

Marina Tucaković je tada objasnila: „Tačno je da smo ga dobili na sudu. Kakvih 100.000 evra, suma je mnogo veća. Sudski izvršitelji nisu znali kako da mu naplate, pa su procenili da je najbolje da se stavi zabrana na izvođenje tih pesama na koncertima. Moj muž je više puta pričao sa Acom, a on uvek obeća: ‘Biće, biće’, i na kraju ništa od toga. Mi smo sa Acom i dalje dobri, ja sarađujem sa njim, dok Futa više ne radi pesme za njega.“

2018. godina

Mnogo se pričalo o Lukasovom odlasku iz žirija „Zvezda Granda“. Do sada nije otkriven pravi razlog. Međutim, 2018. godine Lukas je priveden na saslušanje zbog sata čija je cena 35 hiljada evra. Skupoceni sat je ukraden Saši Popoviću, a Lukas je, navodno, nosio baš takav sat. Povodom ovog privođenja, Lukas je tada za medije izjavio:

„Policija je tu da radi svoj posao. Ja sam doneo svoj sat na uvid, i sve je bilo čisto i regularno. Da li je Popović prijavio – ne znam, ali to nije ni bitno. Razumem i njega. Ipak je to velika vrednost, pa čoveku svašta pada na pamet. Mogao je i mene da pita, pa bih mu ja doneo sat, ali dobro. U svakom slučaju, ne vidim sad tu nešto bitno u tome da bi se raspredala priča koja ne postoji. Moj sat je regularan. Inače, ne kupujem stvari sumnjivog porekla. Saletu iz sveg srca želim da pronađe svoj sat.“

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

2017. godina

Ova godina je folkeru bila u znaku nasilja.

Nakon što je u junu bio priveden na saslušanje zbog nanošenja telesnih povreda fotoreporteru koji je bio ispred njegovog porodičnog doma, krajem ove godine Lukasa je bivša supruga, Sonja Vuksanović, prijavila za nasilje.

Naime, ona ga je prijavila policiji zbog fizičkog napada, a pevač je sve to negirao i rekao da je ona njega „gađala šoljicom“. Sutradan je pevač priveden. Iako je sve vreme tvrdio da nije digao ruku na svoju sada već bivšu suprugu, pevaču je, navodno, tužilaštvo ponudilo sporazumno priznanje dela. On je to prihvatio i potpisao. Dobio je uslovnu kaznu od deset meseci, sa periodom provere od tri godine, i 18 meseci zabrane prilaska bivšoj supruzi. Njegova strana priče glasila je ovako:

„Dao sam iskaz policiji, rekao sam šta sam imao i stojim iza toga da Sonju nisam ni pipnuo. Ali zakon je takav kakav jeste. Napravio sam sporazum sa tužilaštvom, a to znači da ću biti uslovno osuđen“, objasnio je pevač tada za medije, aludirajući na to da je on zapravo žrtva zakona, i da je iz „obaveze“ priznao da je napao bivšu suprugu.

2016. godina

U ovoj godini Prekršajni sud u Beogradu izdao je naredbu za privođenje pevača zbog neodazivanja na pozive za suđenja, na kojima se tereti za dva saobraćajna prekršaja. Sagovornik iz suda tada je za medije izjavio:

„U jednom postupku Aleksandar Vuksanović je optužen za prekoračenje brzine u naselju, a u drugom jer je vozio iako je imao zabranu da upravlja vozilom u određenom vremenskom periodu. Pošto se nije odazvao sudskim pozivima, dat je nalog policijskoj stanici u opštini u kojoj živi kako bi bio priveden na suđenje.“

Foto: Zoran Lončarević

Ipak, spisak njegovih saobraćajnih prekršaja prilično je podugačak. Sagovornik je tom prilikom objasnio da je Lukas optužen i za prekoračenje brzine u novembru 2015. godine i u tom postupku mu, ako se dokaže njegova krivica, preti novčana kazna od 100.000 do 120.000 dinara, 14 kaznenih poena i zabrana upravljanja vozilom u određenom periodu. Takođe ga, zbog brze vožnje, očekuje suđenje za saobraćajni prekršaj iz maja 2015. godine. Međutim, taj postupak je trenutno u prekidu jer nisu mogli da ga pronađu.

Pored ovih, sagovornik je naveo još dva procesa za saobraćajne prekršaje iz maja te godine. Mada, tu nije bio kraj. Lukas je i ranije pokupio mnogobrojne kazne, koje je morao izmiriti na vreme. Za tri prekršaja počinjena 2012. platio je navodno ukupno kaznu 16.000 dinara. Presudom iz 2014. bio je osuđen zbog brze vožnje u 2013. novčano na 8.000 dinara, mesec dana zabrane upravljanja vozilom i upisana su mu četiri kaznena poena. Zbog nedavanja podataka o osobi koja je vozila njegov automobil, 2012. godine platio je kaznu od 15.000 dinara.

2014. godina

Ove godine su sudski izvršitelji zaplenili klavir Ace Lukasa zbog duga koji nije isplatio Saši Mirkoviću, u iznosu od 285.000 evra. Instrument marke „korg“, čija se vrednost procenjuje na nekoliko stotina hiljada dinara, dopremljen je u kancelariju tadašnjeg predsednika Skupštine opštine Zaječar, koji je i poznati estradni menadžer.

2003. godina

Pre 17 godina Lukas je bio privođen tokom akcije „Sablja“, zbog čega je jedno vreme boravio i u zatvoru. Preciznije, tada je bio osuđen je na četiri meseca zatvora zbog posedovanja pištolja bez dozvole. Folker je tek nedavno pričao o tom nemilom događaju:

„Ja sam zvanično uhapšen zbog poseda oružja bez dozvole. E sad, koliko je neko znao u tom trenutku da ja kod kuće imam jedan mali pokvareni pištolj… Došlo je negde oko 20 specijalaca. Opkolili su mi kuću. Ali ja tad nisam bio kod kuće, već u Novom Sadu. Kad sam se vratio oni su već otišli, ali sam primetio da je neko bio jer je neko okrenuo kamere. Pitao sam čuvara i on mi je rekao da su bili policajci. Ja sam onda otišao u 29. novembar da bi mi oni rekli da je to bila rutinska kontrola.“

Foto: Printscreen/Youtube/Toxic TV

Pevač je ipak predao policiji pištolj za koji nije imao dozvolu, pa su mu navodno zbog toga pripisali zatvorsku kaznu, a ne zbog priča u kojima su ga povezivali sa Zemunskim klanom.

„Mi javne ličnosti smo imali dosta problema oko toga ko je gde bio, ko se sa kim rukovao. Pitali su me što sam Legiji pevao krštenje. Pevao sam jer sam pevač. Krštenje je bilo u hotelu Jugoslavija. Tamo je kuvar kuvao hranu, što onda njega niste uhapsili što je kuvao Legiji“, govorio je on ističući da u Šilerovoj nije nikad pevao, već da je tamo bio samo na kafi u jednom kafiću, podsećajući da Dušana Spasojevića zna još kao momka koji se motao po gradu.

„Par godina ga nisam video, da bi me on sreo i rekao – dođi da vidiš šta sam napravio – i odveo me da vidim Šilerovu“, objasnio je Lukas.

Pozamašan Lukasov dosije možemo popuniti i bahatim ponašanjem prema radnicima Parking servisa kada su mu uklonili nepropisno parkiran automobil, pozivajući se na tadašnje organe vlasti. Na snimku iz 2017. godine koji je kružio internetom jasno se i vidi i čuje kako Lukas dolazi po auto u Parking servis preteći iz sveg glasa:

„Vidi, kunem ti se, sad ću ti gradonačelnika dovesti. Je*aću vam poreklo i imovinu za ovo, pi*ke jedne smrdljive, je*em vam sunce. Je l’ nema ovde auta? Je l’ ovde nije auto? Nema ga ovde?! Pi*ke jedne, je*em li vam mamu, pi*ke jedne. Sad ću vam dovesti Malog, je*aću vam mamu. Ispred zgrade da mi uzimate auto, sad ću da vam je*em mamu“, psovao je tada pevač.

Podsetimo, Aca Lukas je 2016. godine izgubio parnicu s biznismenom Dejanom Popovićem Tigrom. Viši sud u Beogradu doneo je presudu po kojoj pevač mora da isplati dug od 80.000 evra u dinarskoj protivvrednosti i da plati sudske troškove od 300.000 dinara.

Aca Lukas tvrdi da Tigar prikriva da mu je na dan potpisivanja ugovora o zajmu zapravo isplaćeno 40.000 evra, a da je na tu sumu ugovorio i mesečnu kamatu od 10 odsto, što dovodi do toga da je tuženi po isteku roka bio dužan da isplati 80.000 evra. Lukas optužuje Popovića da je iskoristio njegovu lakomislenost i teško materijalno stanje.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.