Podeli
Foto: Andreja Damjanović/Promo

Pop pevačica Aleksandra Radović objavila je tvit podrške glumici Mileni Radulović nakon njene ispovesti da ju je čuveni pedagog glume Miroslav Mika Aleksić silovao. Ona je rekla da se saoseća sa svim žrtvama seksualnog zlostavljanja i silovanja.

“Ogromna podrška, ljubav i saosećanje Mileni Radulović, kao i svim devojčicama koje su prošle kroz pakao zlostavljanja. Trebalo je hrabrosti za istupanje i nošenje ovog teškog bremena. Uz vas smo”, napisala je Aleksandra Radović.

Podsetimo, sinoć je poput bombe odjeknula ispovest glumice Milene Radulović, u kojoj tvrdi da ju je u njenoj 17. godini više puta silovao ugledni beogradski učitelj glume Mika Aleksić.

U snažnom svedočenju koje je Radulović dala za “Blic”, mlada glumica je, između ostalog, rekla:

PROČITAJTE JOŠ

“Mika je vodio računa da se to (seksualno zlostavljanje, prim. aut.) dogodi u toku časa, ali u sobi pored one u kojoj su bili ostali učenici, ili u periodu kada se zbog prijemnog na FDU intenzivira rad. Nije ostavljao prostor da neko posumnja da se tu dešava nešto toliko užasno.”

Glumci, pevači, voditelji, novinari, politički aktivisti, članovi i predsednici nevladinih organizacija – svi oni stali su u odbranu i pružili podršku glumici Mileni Radulović.

Pored mnogobrojnih komentara podrške koji su od glumaca Milana Marića, Aleksandra Radojičića, Ivana Bosiljčića, Miodraga Radonjića, Gorana Šušljika, koleginice Nine Janković, Jelisavete Orašanin, Ane Franić, Nade Šargin, voditeljke Marije Kilibarda, Minje Miletić i Irine Vukotić stigle na Instagramu, javne ličnosti su o ovoj temi bile naročito glasne i na Tviteru, te su pozvali na solidarnost sa Milenom Radulović. Pojedini od njih, prepričali su i svoja lična iskustva sa Mikom Aleksićem.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar