Foto: Zoran Lončarević

Kantautor Vlado Georgiev podržao je glumicu Milenu Radulović nakon njene ispovesti da ju je čuveni pedagog glume Miroslav Mika Aleksić silovao. On je na Tviteru napisao da se kao otac dve devojčice uskoro nada "konkretnijem ishodu".

„Samo ću reći, kao otac dve devojčice: puna podrška za hrabre devojke koje su progovorile o zlostavljanju… nadam se uskoro nekom konkretnijem ishodu i iscrpnim informacijama u vezi ovog slučaja… svaka čast Mileni Radulović što je skupila snagu da se otvori ova zona sumraka“, napisao je Georgiev.

Podsetimo, sinoć je poput bombe odjeknula ispovest glumice Milene Radulović, u kojoj tvrdi da ju je u njenoj 17. godini više puta silovao ugledni beogradski učitelj glume Mika Aleksić.

PROČITAJTE JOŠ

U snažnom svedočenju koje je Radulović dala za “Blic”, mlada glumica je, između ostalog, rekla:

“Mika je vodio računa da se to (seksualno zlostavljanje, prim. aut.) dogodi u toku časa, ali u sobi pored one u kojoj su bili ostali učenici, ili u periodu kada se zbog prijemnog na FDU intenzivira rad. Nije ostavljao prostor da neko posumnja da se tu dešava nešto toliko užasno.”

Glumci, pevači, voditelji, novinari, politički aktivisti, članovi i predsednici nevladinih organizacija – svi oni stali su u odbranu i pružili podršku glumici Mileni Radulović.

Pored mnogobrojnih komentara podrške koji su od glumaca Milana Marića, Aleksandra Radojičića, Ivana Bosiljčića, Miodraga Radonjića, Gorana Šušljika, koleginice Nine Janković, Jelisavete Orašanin, Ane Franić, Nade Šargin, voditeljke Marije Kilibarda, Minje Miletić i Irine Vukotić stigle na Instagramu, javne ličnosti su o ovoj temi bile naročito glasne i na Tviteru, te su pozvali na solidarnost sa Milenom Radulović. Pojedini od njih, prepričali su i svoja lična iskustva sa Mikom Aleksićem.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)