Ko je Aleksandar Dimitrijević, zvezda nove hit krimi serije

Film 28. dec. 202016:42 > 17:39
Podeli:
Foto: Promo/Klan

Nedavno je započeto emitovanje nove domaće serije "Klan", scenariste i reditelja Slobodana Skerlića. Reč je o savremenoj akcionoj drami koja donosi priču o srpskom podzemlju, a jednu od glavnih uloga, kriminalca Šoka, igra mladi glumac Aleksandar Dimitrijević.

Glumac Aleksandar Dimitrijević, koji u seriji igra Dejana Šolevića Šoka, rekao je za domaće medije da je „on osoba koja je okupila i vodi ljude u klanu.“

PROČITAJTE JOŠ

„Njegova energija i način komunikacije su ga predodredili da bude vođa klana. Šok je kao nenavođeni projektil, svakog trenutka se očekuje eksplozija kao i katastrofalne posledice po okolinu. Njegova unutrašnja poluga za kontrakarakteristiku lika je ogroman strah iz koga Šok crpi svu agresiju i instinkt za preživljavanje“.

Aleksandru Dimitrijeviću je ovo prva uloga na seriji, i prva glavna uloga u ozbiljnom televizijskom projektu.

U jednom od intervjua koje je davao prethodnih dana, istakao je da je život glumaca u Srbiji težak. Kako je objasnio, Srbija je malo tržište, a ima ih mnogo, jer desetak fakulteta ima smer glume.

„Godišnje izađe oko 100 glumaca. Gluma može čoveku da donese mnoge lepe, ali i ružne momente. Poznajem starije kolege koji su u problemu i žive neizvesnim životom. Takođe, i one koji lepo žive. U glumi je važna i sreća, jer ideš od kastinga do kastinga. Mogu da kažem da sam zadovoljan svojim statusom i ne mogu reći da mi je loše“, rekao je on.

Za glumu je vezan od malih nogu.

Sve je počelo u Osnovnoj školi “Kirilo Savić” u Ivanjici. Kako je istakao, dosta mu je pomoglo i amatersko pozorište koje je pokrenuo u svom gradu.

„Za taj period života me vežu lepe uspomene. Sticajem okolnosti, nisam upisao glumu, već produkciju. Odlučio sam da studiram taj fakultet i da svake godine izlazim na prijemni ispit. U jednom trenutku sam upisao i glumu, pa sam završio dva fakulteta“, rekao je on za „Film i TV„.

 

 

Komentari

Vaš komentar