Redovi u Britaniji zbog nestašice goriva – interveniše i vojska

Video 28. sep. 202113:30
Podeli:

Britanska vojska je spremna da pomogne u prevazilaženju problema sa isporukama goriva tokom četvrtog dana dugih redova i zatvaranja benzinskih pumpi u zemlji, javlja BBC. Oko 150 vozača vojnih cisterni pripremiće se za isporuke pumpama koje su ostale prazne usled paničnog kupovanja goriva tokom prethodnih dana.

Porast potražnje usledio je zbog straha da će lanac isporuke goriva biti pogođen nedostatkom vozača cisterni, iako goriva ima dovoljno u rafinerijama.

„Počinjemo da primećujemo da se panična kupovina ublažava i da je više vrsta goriva dostupno na benzinskim stanicama“, izjavio je ministar saobraćaja Grant Šaps.

Procenjuje se da Britaniji nedostaje više od 100.000 vozača kamiona, što u prethodnih nekoliko mjeseci izaziva probleme u industrijskim sektorima, uključujući isporuke hrane supermarketima, navodi BBC.

Vlada tvrdi da građani nepotrebno kupuju gorivo i stvaraju redove na mnogim benzinskim pumpama, zbog čega je nestalo goriva na nekim mestima.

Grupa za monitoring RAC saopštila je da je cena litre bezolovnog benzina porasla od petka na najviši nivo u poslednjih osam godina.

Komentari

Vaš komentar