Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da svi iz medicinskog dela Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, čiji je član, znaju dobro da ovih pet-šest dana pooštrenih mera "nije rešenje" i da "nećemo imati rezultat posle, u nedelju ili ponedeljak, koji će nam reći sad možemo da popustimo mere".

„Moraćemo sigurno da produžimo mere i u onoj sledećoj nedelji“, rekao je Tiodorović za TV Prva.

On je rekao da medicinski deo Kriznog štaba stalno traži kontiunirano sprovođenje mera u potpunosti.

„I da smo to do sad uradili, da smo makar to uradili posle Sretenja, da smo zatvorili zimovališta, skijališta… jer niko u Evropi osim nas i Republike Srpske i Bugarske nema otvorena skijališta“, naglasio je Tiodorović.

Prema njegovim rečima, da smo sproveli mere makar 14 dana u potpunosti mi bismo sada bili u boljoj situaciji.

„Taj balans između zdravstva i ekonomije je bitan, nema zdravlja bez ekonomije, ni ekonomije bez zdravog čoveka, potrebno ga je uskladiti“, rekao je Tiodorović.

Prema rečima ovog doktora, člana Kriznog štaba i onog njegovog dela koji je tražio dvonedeljo zatvaranje, mi se sada nalazimo u kampanji za vakcinaciju i u okviru koje je najvažnije da se sve mere koje su donesene ikada moraju poštovati bez presedana.

PROČITAJTE JOŠ

Ekonomija jeste važna, objašnjava on, ali i dodaje da nema ekonomije bez zdravlja ljudi, niti zdravlja ljudi bez ekonomije.

Upitan da li i on misli da bi vakcinisanima trebalo dati neka veća prava u smislu da im bude dozvoljeno da se okupljaju, za razliku od nevakcinisanih građana, dr Tiodorović kaže da ako je sve u skladu sa zakonom „da“.

„Ako je u skladu sa kampanjom vakcinisanja i zakonom, u smislu pozvati ljude da koriste sve blagodeti normalnog života, da. Ja sam za poštovanje ljudskih prava“, kazao je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar