U Srbiji je u poslednja 24 sata evidentirano još 4.634 osobe obolele od koronavirusa, a preminulo je još 28 osoba.

Testirano je ukupno 15.265 građana, a na respiratorima je 219 pacijenata.

***

U Srbiji je juče evidentirano još 4.226 građana pozitivnih na koronavirus, a preminulo je još 25 osoba. Testirano ih je još 12.149, a na respiratorima je 207 pacijentata.

***

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je da će sednica Kriznog štaba za borbu protiv pandemije korona virusa biti održana u utorak, ali da će ona već danas razgovarati sa članovima tog tela o mogućim merama protiv korone.

“Sutra će biti sednica Kriznog štaba. Juče popodne sam razgovarala sa medicinskim delom Kriznog štaba i danas žurim u Beograd, da bi razgovarala sa lekarima još jednom”, rekla je premijerka novinarima nakon posete Kosjeriću.

***

Osim što se osećaju lagodnije u kontaktu sa ljudima, pa čak i onim koji su možda inficirani koronavirusom, građani koji su preležali ovaj virus i koji su protiv njega revakcinisani, polako počinju da dobijaju i neke zvanične “privilegije” u Srbiji.

Prema odluci Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, koja je doneta 5. marta, kućni karantin više ne važi za one koji su bili u kontaktu sa kovid pozitivnom osobom ukoliko je prošlo više od dve nedlje od primanja druge doze vakcine i manje od tri meseca od kako su sami bili zaraženi. Za sve ostale i dalje važi obaveza da nakon kontakta sa kovid pozitivnom osobom idu u kućni karantin na dve nedelje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare