Ukrajina rat Volodimir Zelenski i Vladimir Putin Foto:Shutterstock/Tanjug/Vladimir Astapkovich, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Ukrainian Presidential Press Office via AP/Shutterstock

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski rekao je tokom ekonomskog foruma u Davosu da nije siguran da li je predsednik Rusije Vladimir Putin uopše živ, niti sa kim bi mogao da razgovara o rešavanju ukrajinske krize.

„Ne razumem baš s kim da razgovaram i o čemu. Nisam siguran da je ruski predsednik koji se ponekad pojavljuje na zelenom ekranu zapravo pravi. Ne razumem baš da li je živ i odlučuje li ili ko drugi odlučuje tamo. Koja grupa ljudi bi mogla donositi bilo kakve odluke u Rusiji? Nemam takve informacije“, rekao je Zelenski, piše Ukrajinska pravda.

Dodao je da ne razume baš kako neko može obećati evropskim liderima jednu stvar, a sledećeg dana pokrenuti invaziju u punoj meri na drugu zemlju.

Vladimir Zelenski Foto: EPA-EFE/GIAN EHRENZELLER

„Samo ne razumem s kim imamo posla. Kada kažemo ‘mirovni pregovori’, ne razumem baš sa kim (treba da pregovaramo). Sada razgovaramo s vama, vi tačno znate ko sam ja, a ja znam tačno ko ste vi. Postoje svedoci da smo živi. Čak i ako govorimo o različitim stvarima, možemo postići konsenzus“, kazao je Zelenski.

Peskov ironično demantovao

Neposredno nakon govora Zelenskog, oglasio se portparol Kremlja i oštro demantovao navode ukrajinskog predsednika, piše Ukrajinska pravda.

„Jasno je da su Rusija i Putin za sadašnju Ukrajinu i Zelenskog veliki problem. I jasno je da bi u psihološkom smislu Zelenski više voleo da nema ni Rusije ni Putina, ali što pre shvati, što pre ukrajinski režim shvati, da Rusija i Putin postoje i da će postojati i da će pre ili kasnije morati da se okanu svega ruskog, to bolje za takvu zemlju kao što je Ukrajina“, rekao je Peskov novinarima.

Pročitajte još:

Prema rečima Peskova, zahtevi Rusije će biti ostvareni na ovaj ili onaj način i što pre oni budu uzeti u obzir to će Ukrajina pre moći da počne sa obnovom.

„U svakom slučaju što pre ukrajinski režim pokaže spremnost da uzme u obzir zahteve Rusije, koji će biti ostvareni ovako ili onako, to će se pre sve završiti i pre će narod Ukrajine moći da počne sa preporodom posle te tragedije koju je priredio kijevski režim“, zaključio je portparol Kremlja.

BONUS VIDEO Srušio se ukrajinski helikopter 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar