Volodimir Zelenski Foto:ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski oglasio se nakon što su ukrajinske trupe danas ponovo zauzele Herson, rekavši da je ovo bio "istorijski dan" i da ljudi u južnom gradu "nikada nisu izgubili nadu".

„Nikada nisu odustali od Ukrajine. Nada za Ukrajinu je uvek opravdana – a Ukrajina uvek vraća svoje. Danas je istorijski dan. Vraćamo se u Herson. Od sada su naši branioci na prilazima gradu. Ali specijalne jedinice su već u gradu“, naveo je Zelenski.

On je rekao i da čak i kada grad još nije bio potpuno očišćen od prisustva neprijatelja, sami Hersonci su uklanjli ruske simbole sa ulica i zgrada i sve tragove boravka okupatora u Hersonu.

„Tako je bilo i u svim drugim gradovima koje su oslobodili naši branioci. Tako će biti i u onim gradovima koji još čekaju naš povratak. Ukrajina će doći svom narodu. I zahvaljujem se svakom vojniku i svakoj jedinici odbrambenih snaga koji sada omogućavaju ovu ofanzivnu operaciju na jugu. Apsolutno svi – od redova do generala. Oružane snage, obaveštajci, SBU, Nacionalna garda – svi koji su približili današnji dan Hersonskoj oblasti“, rekao je Zelenski.

***

BONUS VIDEO: Zelenski objavio video iz granatiranog Kijeva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar