Požar i detonacije u Rusiji, uvedeno vanredno stanje Foto: Twitter/cabeço

U Ostrogoškom okrugu, u ruskoj Voronješkoj oblasti, došlo je do požara i detonacije eksplozivnih naprava nakon napada dronom. Proglašeno je vanredno stanje i vlasti evakuišu stanovnike jednog sela, javlja ruska državna novinska agencija RIA Novosti.

Guverner Voronješke oblasti Aleksandar Gusev saopštio je na Telegramu da se stanovnici jednog sela privremeno evakuišu autobusima u nekoliko obližnjih naselja. On je napomenuo da su stanovnicima izdata precizna uputstva za evakuaciju.

Apeluje se na stanovništvo da poštuje mere bezbednosti

Na licu mesta rade hitne službe i lokalne vlasti. Prema prvim informacijama, povređenih civila nema. Na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima se vidi ogroman plamen i gust dim, a čuju se i detonacije.

Gusev je pozvao lokalno stanovništvo da se pridržava mera bezbednosti, savetujući im da se ne približavaju požarištu i da sve sumnjive predmete prijave hitnoj službi umesto da ih diraju.

PROČITAJTE JOŠ:

Guverner je najavio da će procena štete biti moguća tek nakon što detonacije prestanu i požar bude ugašen. Rusi tvrde da je požar izbio nakon što je oboreni ukrajinski dron pao na eksplozivne naprave i izazvao nove detonacije.

BONUS VIDEO: Ne smiruju se borbe između Ukrajine i Rusije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare