Uragan Ida
Uragan Ida Foto:Tanjug/AP Photo/Gerald Herbert

Uragan Ida i dalje donosi razorne vetrove i poplave u pojedinim delovima američke države Luzijane, naveo je Nacionalni centar za uragane (NHC).

Sam uragan koji je u nedelju došao do obale američke države Luzijane je oslabio i trenutno se kreće prema jugoistočnom delu te države, prenose američki mediji. Kako mediji javljaju, za sada je samo jedna osoba poginula, prenosi Jutarnji.

Ida se sada nalazi oko 30 kilometara jugoistočno od Baton Ružea, uz vetrove od 155 kilometara na sat, objavila je NHC. Nastavlja da se kreće dalje u unutrašnjost prema jugoistočnom delu Luzijane. Prema trenutno dostupnim podacima, jedna osoba je poginula nakon što je na nju palo drvo.

Tokom sledećega dana očekuje se brzo slabljenje uragana, ali, upozorava NHC, očekuje se da će Ida još nekoliko sati ostati u kategoriji uragana.

Celo područje Nju Orleansa u nedelju nešto posle 19 sati zbog uragana je ostalo bez električne energije. Kako je saopštilo lokalno energetsko preduzeće, došlo je do „katastrofalnog“ oštećenja u sistemu napajanja strujom, a prema podacima s internet stranice, bez struje je ostalo više od 673.000 potrošača na području Nju Orleansa.

Inače, uragan je u nedelju doneo vetrove od 240 kilometara na sat, velike padavine i visoke talase koji su potopili deo obale.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar