Donald Tramp, Vladimir Putin
Donald Tramp i Vladimir Putin Foto: REUTERS/Marco Bello/EPA-EFE/ALEKSEY NIKOLSKYI/SPUTNIK/KREMLIN

Donald Tramp, bivši američki predsednik, ponovio je svoje pohvale na račun Vladimira Putina kojeg je nazvao "pametnim", jer je nadmudrio svetske lidere, dok je američke lidere nazvao "glupim", prenosi Rojters.

PROČITAJTE JOŠ:

Dok su drugi svetski lideri ujedinjeni u osudi ruskog predsednika zbog njegove invazije na Ukrajinu i najavljuju uvođenje sveobuhvatnih sankcija njegovoj vladi i saveznicima oligarsima, Tramp se ponaša potpuno drugačije.

„Juče su me novinari pitali da li mislim da je predsednik Putin pametan. Rekao sam naravno da je pametan“, rekao je Tramp na godišnjoj konferenciji Konzervativne političke akcije na Floridi, prenosi Independent.

„Pravi problem nije u tome što je Putin pametan, nego što su naši lideri glupi, glupi, tako su glupi“, poručio je Tramp u subotu na skupu konzervativaca u Orlandu.

Tramp je dalje okrivio Bajdenovu administraciju za odluku Rusije da izvrši invaziju na svog suseda, napad koji Putin opravdava ističući da Ukrajinom upravljalju „narkomani i neonacistički lideri“.

„Pod našim vođstvom svet je bio mirno mesto jer je Amerika bila jaka i percepcija naše zemlje je bila kao nikada ranije: moćna, lukava i pametna. Sada smo glupa zemlja“, rekao je Tramp.

On je rusku invaziju na Ukrajinu nazvao zverstvom i istakao je da ima empatiju za Ukrajince. Rekao da je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski hrabar čovek, jer je ostao u Kijevu.

„Ruski napad na Ukrajinu je užasavajući. Molimo se za ponosni narod Ukrajine, neka ih bog blagoslovi“, naveo je Tramp.

BONUS VIDEO: Devojčica Vlada – najtužnija priča iz jenog ukrajinskog skloništa

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar