Foto: TANJUG/AP Photo/Andrew Marienko/Sergei Bobylev / TASS / Daniel LEAL / AFP / Profimedia

Dve najmlađe žrtve rata koji je počeo 24. februara su devojčica (7) i dečak (6).

Guverner Sumske oblasti Dmitrij Živicki saopštio je da je u petak uveče stradala devojčica (7) od posledica ruskog napada u severoistočnom gradu Oktirki.

CNN navodi da je jedan šestogodišnji dečak poginuo u unakrsnoj vatri u zapadnom Kijevu u subotu veče. Ukrajinske vlasti nisu se oglašavale povodom tvrdnji CNN-a.

Opširnije o današnjim dešavanjima u Ukrajini pročitajte u našem blogu uživo.

Prva tri dana rata

Podsećamo, ruske trupe upale su u Ukrajinu u četvrtak rano ujutru po nalogu ruskog predsednika Vladimira Putina. Vojnu intervenciju na Ukrajinu, Putin je nazvao „specijalnom vojnom operacijom“, a za samo 24 sata ruske trupe uspelesu da zauzmu Černobiljsku elektranu i priđu na samo 30 kilometara od Kijeva.

Foto: REUTERS/Valentyn Ogirenko,REUTERS/Gleb Garanich,AP Photo

Drugi dan ruske agresije na Ukrajinu obeležile se borbe u okolini Kijeva i ofanziva na Harkov, grad na istoku zemlje. Takođe, ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su ruske snage zauzele grad Černihiv na severu zemlje, ali i aerodrom Gostomelj u predgrađu Kijeva.

Trećeg dana u fokusu je bila prestonica Ukrajine, u kojoj su se prema navodima ukrajinskih zvaničnika, čuli pucnji i eksplozije. Takođe, ukrajinski zvaničnici obajvili su fotografije granatirane stambene zgrade u Kijevu, u kojoj prema poslednjim podacima, nije bilo žrtva.

Opširnije o jučerašnjim dešavanjima u Ukrajini pročitajte u našem blogu.  

BONUS VIDEO Stanovnik Kijeva o raketnom napadu ruske vojske

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar