Ukrajinski vojnici Ukrajina
Ukrajinski vojnici Foto:Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

Ruska delegacija stigla je u Belorusiju na pregovore sa Ukrajincima, rekao je novinarima portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov.

Prema njegovim rečima, u delegaciji su predstavnici ministarstva spoljnih poslova, ministarstva odbrane i drugih resora, uključujući i administraciju predsednika, prenela je ruska novinska agencija RIA.

„Bićemo spremini da započnemo ove pregovore u Gomelju“, rekao je portparol.

Ukrajina, Donjeck
Foto: Alexander Ryumin / TASS / Profimedia

Belorususko ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da je pripremilo sve što je potrebno za sastanak i da je sada angažovano na rešavanju protokolarnih pitanja.

Međutim, ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski istakao je da je spreman za pregovore, ali ne u glavnom gradu Belorusije. Ukrajnina je pre nekoliko dana kao potencijalnu lokaciju za razgovor predložila Varšavu, što nije naišlo na odobravanje ruske strane.

PROČITAJTE JOŠ:

Podsećamo, u toku je četvrti dan rata u Ukrajini. Prema poslednjim informacijama, ruske trupe ušle su u Harkov, drugi najveći grad u Ukrajini.

U Kijevu su se jutros oglasile sirene za vazdušnu opasnost. BBC navodi da su se čule eksplozije zapadno od centra grada.

Opširnije pročitajte u našem blogu uživo.

BONUS VIDEO: Devojčica Vlada – najtužnija priča iz jenog ukrajinskog skloništa

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar