Tejlor Svift Foto:Robyn BECK / AFP / Profimedia

Popularna pevačica Tejlor Svift je odmah po završetku debate Donalda Trampa i Kamale Haris objavila post u kojem je podržala demokratsku kandidatkinju za predsednika.

U postu u kojem je najavila podršku Kamali Haris koja je upravo imala debatu sa Trampom, Tejlor Svift je rekla da je ona stabilan, nadaren vođa.

„Daću svoj glas za Kamalu Haris i Tima Valsa na predsedničkim izborima 2024. Glasam za @kamalaharris jer se bori za prava i ciljeve za koje verujem da je potreban ratnik da ih brani. Mislim da je ona stabilan, nadaren vođa i verujem da možemo mnogo više da postignemo u ovoj zemlji ako nas vodi mir, a ne haos. Bila sam toliko ohrabrena i impresionirana njenim izborom kandidata za trku @timvalz, koji se decenijama zalaže za LGBTQ+ prava, IVF i pravo žene na sopstveno telo“, napisala je ona.

View this post on Instagram

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Ona je rekla da je bila podstaknuta da deluje nakon što je Trampova kampanja implicirala da ga ona podržava, a takođe nije zadovoljna određenom primedbom njegovog potpredsednika Džej Dija Vensa.

„Nedavno sam saznala da je veštačka inteligencija napravila snimak u kojem „ja“ podržavam predsedničku kandidaturu Donalda Trampa i postavljena na njegov sajt. To je zaista izazvalo moje strahove oko veštačke inteligencije i opasnosti od širenja dezinformacija. To me je dovelo do zaključka da moram biti veoma transparentna u pogledu svojih stvarnih planova za ove izbore kao glasača. Najjednostavniji način borbe protiv dezinformacija je istina. Uradila sam svoje istraživanje i napravila sam svoj izbor. Vaše istraživanje je samo na vama, a izbor je na vama. Takođe želim da kažem, posebno biračima koji prvi put biraju: Zapamtite da da biste glasali, morate biti registrovani! Takođe smatram da je mnogo lakše glasati ranije. Staviću linkove gde da se registrujete i pronađete datume prevremenog glasanja i informacije u svom storiju“, napisala je Svift.

Ona je potpisala svoju objavu u kojoj je pozirala sa mačkom duge dlake sa „Tejlor Svift, žena bez dece sa mačkom“. Ta primedba je aluzija na izjavu Džej Di Vensa kako je Kamala Haris žena koja ima mačke a nema decu i kako takvi ljudi ne bi trebalo da odlučuju o sudbini SAD.

To što je Svift podržala javno Kamalu Haris je veoma bitno kad se u obzir uzme činjenica da je ona jedna od najpopularnijih američkih pevačica i da ima ogromnu bazu obožavalaca.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare