Foto: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

Tinejdžer (15) skočio je sa palube kruzera MSC Seashore, pri čemu je udario u palubu na osmom nivou pre nego što je upao u vode u okolini Majamija. Njegovo beživotno telo je izvučeno iz vode, a ostali putnici kažu da su se u tom momentu oglasile sirene uzbune, dok kompanija u čijem je vlasništvu kruzer tvrdi da je mladić počinio samoubistvo.

Brod se vraćao u Majami nakon petodnevnog putovanja na Karibe. Mladić čije ime zasad nije poznato skočio je sa 16. nivoa najnovijeg kruzera MSC Seashore, zbog čega je na celom brodu proglašena uzbuna. Iako detalji ove tragedije još uvek nisu poznati, kompanija tvrdi da je došlo do samoubistva.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Mladić koji je putovao sa porodicom na brodu MSC Seashore izgleda da je umro od posledica samoubistva u sredu uveče. Naš tim je odmah obavestio vlasti i pomažemo porodici mladića na brodu“, rekli su vlasnici luksuznog kruzera.

Prema svedočenju ostalih putnika, tri kratke sirene i alarm začuli su se u 19.30.

„Upravo smo imali tri hitne sirene nakon kapetanove objave ‘Čovek u moru’. Ljudi su počeli da beže u stranu da vide šta se dogodilo, iako je noć. Član posade je došao u našu kabinu i rekao nam da zatvorimo balkonska vrata i navučemo roletne. Policija će se ukrcati sutra kada se vratimo u Majami da istraži ovaj tragični događaj“, rekao je jedan od putnika.

Emotivna putnica čije je korisničko ime na Jutjubu „Fanci CheapSkate“ reagovala je u realnom vremenu na alarm, potrčavši da pogleda kroz prozor šta se dešava.

„Brod se još uvek kreće. Stvarno sam se nadala da će stati. Zaustavljanje bi verovatno potrajalo, ali ne znam šta će da urade. To je tako pogrešno. Još uvek se čini da idemo napred“, navodi se u videu koji je snimila u momentu kada su se oglasile sirene.

Drugi putnik, korisnik TikTok-a, takođe je podelio objavu na svom nalogu. Nakratko je pokazao tamne vode ispred broda pre nego što je ušao u hodnik kruzera.

„Tip koji je skočio na kraju nije preživeo“, rekao je on u naknadnom videu, navodeći da su njegovi roditelji razgovarali sa roditeljima 15-godišnjaka pre incidenta.

Nakon dugog vremenskog perioda tokom kojeg su putnici bili zatvoreni u svojim sobama, rečeno im je da „nema razloga za zabrinutost“ i da krstarenje nastavlja za Majami, gde će vlasti istražiti fatalni incident.

@luvxluna

#cruise #cruiseship #msc #manoverboard

♬ original sound - Luna

MSC Seashore je u novembru postao najnoviji dodatak floti MSC-a i vraćao se u Majami nakon petodnevnog krstarenja na Karibima. Tragična smrt je bila druga na kruzeru ovog meseca.

Ranije ovog mesca žena u svojim 20-im godinama je umrla nakon što je pala u Pacifik sa balkona kruzera Carnival tokom plovidbe od Long Biča do Meksika. Policija veruje da je žena gurnuta sa palube, a FBI istražuje okolnosti.

BONUS VIDEO Kako prebroditi smrt voljene osobe

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar