Mirko Šarović Foto: N1

Predsednik SDS-a Mirko Šarović je, gostujući u programu BN-a, komentarisao poslednju izjavu visokog predstavnika Kristijana Šmita, gde je on govorio o napadima iz RS-a na državu BiH te stavove pojedinih evropskih parlamantaraca. Lider SDS-a upitan je o mogućnostima za smenu Milorada Dodika.

Pročitajte još:

„Pa ja mislim da hoće, priprema se teren za takvo nešto. Pre svega, sačekaćemo jednu ozbiljnu raspravu u Veću sigurnosti sada u oktobru. Od te rasprave zavisi budući status gospodina Šmita, tu će biti njegov izveštaj. Iza toga imamo istek mandata EUFOR-a koji treba da se produži, rade se razne zakulisne igre“, naveo je Šarović.

On kaže da, bez obzira na to kako „krstili“ Šmita, on dolazi iz jedne ozbiljne zemlje i ne treba ga ponižavati i omalovažavati kako se može čuti u RS-u.

„To je jedno ludilo. Prvi saradnik Angele Merkel dolazi u BiH, ništa nije slučajno, i moramo imati bar toliko pristojnosti zbog zemlje iz koje dolazi. Pogledajte kako parlamentarci u Briselu sada traže sankcije, ne za pojedince, već za celu RS. Mi zbog toga možemo imati ozbiljne finansijske probleme“, naveo je Šarović.

Šarović kaže kako nije slučajan ni dolazak novih američkih dipolomata na ovom području, od kojih su neki učestvovali i u svrgavanju Slobodana Miloševića, prenosi Klix.ba.

„Ako neki misle da je to slučajno, ja im kažem da nije“, kazao je Šarović.

BONUS VIDEO Dodik i harmonika u predsedništvu BiH

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram