Milorad Dodik Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Milorad Dodik, član Predsedništva Bosne i Hercegovine, izazvao je pravu buru u javnosti kada je u kabinet doveo harmonikaša pred sednicu Predsedništva. "Odavno se lepše pesme nisu čule u Sarajevu", piše na Dodikovom Tviter nalogu, ali se ispostavilo da mu se ipak prikrala jedna greška.

POGLEDAJTE JOŠ:

Naime, Dodik je sa svojim saradnicima tom prilikom otpevao pesme „Srpkinja je mene majka rodila“, „Raširi ruke majko stara“, ali i „Pukni zoro“.

Kao da harmonikaš u kabinetu uoči sednice koju planira da bojkotuje i tako onemgući normalan rad institucija Bosne i Hercegovine, Dodik je uspeo da napravi još jedan peh.

U odgovoru brojnim kritičarima koji su ga napali zbog fešte u kabinetu, on je rekao da ne vidi ništa čudno u pevanju srpskih patriotskih pesama.

„Borenović kaže da sam puk’o jer sam pevao pesmu ‘Pukni zoro’, pa je pogrešno protumačio. To je jedna divna pesma koju su pevali srpski vojnici na Kajmakčalanu prvi put u teškim bormama u kojima su se borili da se vrate na prostor Srbije sa Solunskog fronta. Ona ne vređa nikoga, a opevala je ratnike koje se vraćaju iz rata, ne one koji idu u rat“, kroz smeh je rekao član Predsedništva BiH.

Na Tviteru se pojavio snimak na kome je prikazan autor pesme „Pukni zoro“ – Robert Pešut, poznat kao „Magnifico“ u neverici posmatra Dodikovo obraćanje. Slovenski muzičar stvorio je ovu numeru za film „Montevideo, Bog te video“ davne 2010. godine.

Uistinu, film je prikazan pre 10 godina što je dug period. Ali, ne dug i svakako ne istorijski kao 1916. godina, kada se odigrala bitka na Kajmakčalanu.

BONUS VIDEO Hapšenje u Sarajevu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare