Donald Tramp Foto:EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Američko ministarstvo pravde podnelo je tužbu protiv Rodžera Stouna, bliskog saradnika bivšeg predsednika Donalda Trampa, zbog federalnog poreskog dugovanja od oko dva miliona dolara.

PROČITAJTE JOŠ:

U tužbi, koja je podneta federalnom sudu u Floridi, navodi se da su Stoun i njegova supruga koristili komercijalni entitet da bi „zaštitili lični prihod od prinudne naplate i finansirali raskoan životni stil uprkos tome što su dugovali skoro dva miliona dolara neplaćenih poreza, kamata i penala“, navodi se u izveštaju Rojtersa.

Stoun je izjavio da je njegov poreski status već godinama poznat javnosti, a tvrdnje o raskošnom načinu života nazvao je „smešnom šalom“, prenosi Tanjug.

„Ovo je još jedan primer pritiska demokrata koji su oružjem kršili vladavinu prava. Boriću se protiv ovih politički motivisanih optužbi i ponovo ću pobediti“, rekao je Stoun.

Rodžer Stoun (68) je poznati republikanski politički operativac poznat po svojoj skupoj garderobi i tetovaži bivšeg predsednika Ričarda Niksona koju nosi na leđima.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar