Donald Tramp Foto:EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Bivši predsednik SAD-a Donald Tramp u subotu je republikanskim donatorima poručio da namerava da ostane najuticajniji član stranke rekavši da će im pomoći da osvoje mesta u Kongresu na izborima 2022. godine.

Pročitajte još:

Nije naznačio hoće li se kandiidovati za još jedna predsednički mandat 2024.

Tramp je bio domaćin večere u svom klubu Mar-a-Lago za donatore Republikanskog nacionalnog odbora koji ovog vikenda u Palm Biču na Floridi razmatraju budući smer stranke.

„Večeras smo se okupili kako bismo razgovarali o budućnosti Republikanske stranke i o tome šta moramo da učinimo da bismo naše kandidate poveli ka pobedi“, rekao je Tramp.

„Uveren sam da ćemo 2022. povratiti Predstavnički dom i Senat. A onda će 2024. Republikanska stranka osvojiti Belu kuću“, rekao je.

Rekao je da bilo kakvi razgovori o njegovim planovima, odnosno o tome hoće li se kandidovati za još jedan mandat, bi trebalo da sačekaju do izbora 2022.

Iako je demokratski predsednik Džozef Bajden Trampa je pobedio s razlikom od sedam milona glasova, republikanci su ipak uspeli da pridobiju deo tradicionalnih glasača demokrata, poput Hispanaca i Afroamerikanaca.

Tramp, koji je svoj govor začinio napadima na Bajdena, rekao je da je ključ za pobedu 2022. graditi na tim postignućima, naglasivši da će Republikanska stranka biti uspešna i i rasti u budućnosti, ako prihvati svoju sudbinu zagovornika Amerikanaca iz radničke klase.

Trampova aktivna uloga u politici Republikanske stranke uprkos porazu na izborima 2020. nije uobičajena, jer su dosadašnji bivši predsednici po odlasku iz Bele kuće povlačili sa političke pozornice.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar